• Kempen Goed vertegenwoordigt ruim 300 ondernemers die samen werken aan een duurzaam Kempisch Platteland.

Haal méér uit De Kempen met Erkend Kempen Goed

Home   >   Algemeen   >   Erkend Kempen Goed

Een uitstekende kwaliteit in combinatie met een bijzondere verhaal maken dat steeds meer mensen de weg vinden naar ‘Erkend Kempen Goed’ producten en diensten in De Kempen. Inmiddels zijn ruim 50 organisaties met één of meerdere producten en/of activiteiten goed bevonden en mogen zij dit kwaliteitslabel voeren. Van kaasboerderij tot viskwekerij, van B&B tot museum….allen dragen ze een steentje bij aan De Kempen als fijne streek om te wonen, werken, leven en recreëren, nu & later!

Goed voor De Kempen: nu én in de toekomst

Stichting Kempen Goed, een samenwerking van Land van de Zaligheden, Land van de Hilver en Land van Oirschot, startte in 2008 met dit project. ‘Erkend Kempen Goed’ producten en diensten maken zoveel mogelijk gebruik van grondstoffen en leveranciers uit De Kempen. Op deze manier steunen ze de lokale economie. Dat is goed voor De Kempen, nu en in de toekomst. Stichting Kempen Goed toetst en garandeert dit. Erkend Kempen Goed deelnemers zijn trots op hun product. Ze vertellen bezoekers graag hun verhaal en dragen daarmee een stukje cultuurhistorie uit.

Zorg & horeca

Sinds kort is Kempen Goed een unieke samenwerking aangegaan met Horesca Smulders uit Goirle. Via deze horecagroothandel kunnen restaurants en zorginstellingen via één centraal en online bestelsysteem ‘Erkend Kempen Goed’ producten bestellen, die wekelijks worden afgeleverd. Zo hoeft een kok niet meer zelf langs alle lokale boeren om er zijn streekproducten op te halen. Door deze samenwerking is het daardoor mogelijk om meer afzet te creëren voor de kleine deelnemende ondernemers. En dat is goed voor de lokale economie.

Logo

Erkend Kempen Goed

Waar te vinden?

‘Erkend Kempen Goed’ producten zijn te koop bij boerderijwinkels en restaurants. Maar ook zijn er bijzondere ‘Erkend Kempen Goed’ arrangementen en excursies te boeken bij musea en (verblijfs)recreatiebedrijven.

Het complete overzicht van Erkend Kempen Goed producten en diensten staat op www.kempengoed.nl.

Volop plezier in het Land van de Zaligheden

Land van de Zaligheden - Verleg je grenzen...

wegwijzer-leus
wegwijzer
 

Zwembaden in het Land van de Zaligheden

Zwembad De Albatros, Postakkers 74, Eersel | Recreatiepark Ter Spegelt, Postelseweg 88, Eersel. | E3-strand, Buivensedreef 10, Eersel | Zwemband Beekdal, Putterstraat 10, Vessem | Natuurzwembad de Spartelvijver, Weeldsedijk, Hooge Mierde | Binnenzwembad ’t Strumke, Wellenseind 7, Lage Mierde | Zwembad De Smachtenbocht, Bossingel 3, Bladel | Subtropisch waterparadijs Het Vennenbos, Schouwberg 7, Hapert | Zwemparadijs de Kemervennen, Kempervennendreef 8, Westerhoeven

Adresgegevens en openingstijden

VVV Reusel-De Mierden, Kerkplein 69, 5541 KB Reusel – 0497 642523 – vvvreusel-demierden.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Bladel, Markt 21a, 5531 BC Bladel – 0497 381750 – vvvbladel.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Eersel, Markt 30a, 5521 AN Eersel – 0497 513163 – vvveersel.nl – Ma t/m vr 9.30-17.00u, za 9.30-16.00u | VVV Bergeijk, Domineestraat 8a, 5571 EJ Bergeijk – 0497 558580 – vvvbergeijk.nl – Ma t/m vr 9:30–12:30u en 13:30–16:30u, za 9:30–13:30u

Fietsen in het Land van de Zaligheden

Land van de Zaligheden heeft mooie natuur en het uitgebreide netwerk van uitstekende fiets- en wandelpaden zorgt voor een ontspannen en gezond dagje uit. Het fietsroutenetwerk sluit zelfs naadloos aan op het netwerk in België en andere delen van Brabant. Het gebied heeft een rijke historie met vele verhalen over de Acht Zaligheden (de typische kempendorpen), Teuten en de contente mens.
Meer over fietsroutes | Banken en Hutten fietsroute

Musea (klik link voor meer info)

De musea: Radiomuseum, Grenscafé & Smokkelmuseumke, Streekmuseum De Acht Zaligheden, Nationaal Varkensmuseum ’t Rundal, Museum de bewogen jaren, Bezoekerscentrum Teutenhuis/Eichamuseum, De Ploeg, Bakkerijmuseum De Grenswachter, Poppenmuseum Chatelaine, Bromfietsen- en fietsenmuseum, Alfra doseer- en weegmuseum, Heemkamer Pladella Villa, Graanmolen.
Adresgegevens musea – klik hier

Galeries (klik link voor meer info)

De galeries uit het Land van de Zaligheden: Zorgatelier Buiten, Galerie Peters, Roijmans Bronzen Sculpturen, Marrin Fashion & Art, Cultureel Centrum De Muzenval, Galerie Versmissen, De Boekenlegger, Lijstenmakerij/kunsthandel van Antwerpen, Atelier en Beeldentuin Beeld en Tuin, ArtGallery Maria van Iersel, Galerie de Kunstkamer, Galerie de Kort.
Adresgegevens galeries – klik hier

Eten en drinken

In het Land van de Zaligheden kunt u op tal van mooie plaatsen genieten van (culinaire) streekgerechten en bijzondere dranken. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om aangenaam te overnachten. Ga naar het ledenoverzicht, klik en bekijk wie onze leden zijn en wat zij zoal te bieden hebben. Ook buiten het seizoen.

volg os op twitter facebook youtube
Erkend Kempen Goed De Brabantse Kempen
webdesign & dev.: xplora