• De Beukentuin ligt in Hoogeloon, Gemeente Bladel…

 • Weetjes

 • Een biologische varkensboerderij of houderij is opgezet om dieren, in dit geval varkens, een leven te bieden die dichter bij hun natuurlijke aard komt. Varkens in een biologische houderij krijgen meer leefruimte (uitloop- en ligruimte) in stallen die tevens worden voorzien van stro. Bovendien kunnen de dieren op elk moment naar buiten en ontvangen zij biologisch geproduceerd voer.

Kenmerkend . . .

 • Rust, ruimte en respect voor de dieren
 • Biologische boerderij op afspraak te bezoeken
 • Kom langs en knuffel eens een biggetje!
 • Verkoop van biologisch vlees
Activiteiten Streekproducten
Tractor De Beukentuin Varkens in de modder De Beukentuin Veld De Beukentuin Water De Beukentuin

De Beukentuin

Home   >   Leden   >   De Beukentuin

De Beukentuin is een biologische bezoekboerderij in Hoogeloon waar de varkens genieten van een ‘varkenswaardig’ bestaan. Lekker scharrelen in de modder, biologisch voer eten en zelf kiezen of ze binnen of buiten willen staan. Eigenaren Arno en Ghislaine Bayens kozen bewust voor deze vorm van ondernemen en laten belangstellenden graag hun boerderij zien. Meestal op afspraak maar enkele keren per jaar organiseren zij een ‘knuffeldag’.

Wie op de boerderij van Arno en Ghislaine rondloopt krijgt onmiddellijk het gevoel van ‘zo moet het’. Ruimte voor de beesten, tevreden dieren en vooral respect. Ghislaine vertelt: “Ik denk dat respect voor de dieren ons basisprincipe is. Wij gruwen van het idee van kleine hokken waarin dieren geen bewegingsvrijheid hebben. Bij ons kunnen de dieren lekker in de modder als ze dat willen. Natuurlijk hopen wij dat onze vorm van varkenshouderij de toekomst zal zijn maar ik ben er bang voor dat dat niet zo zal zijn. Zolang de consument niet ietsje meer voor een speklapje wil betalen, zal de bio-industrie nooit verdwijnen.”

Ghislaine gelooft in eerlijke voorlichting: “Als er mensen op de boerderij komen vertel ik precies hoe een leven van een varken verloopt. Het klinkt sommige mensen misschien wat hard in de oren maar onze varkens eindigen wel op iemands bordje. Dat ze daarvóór een leuk leven hebben gehad en gegeten hebben van – door onszelf verbouwd – biologisch voedsel maakt voor mij wel alle verschil.”

Bezoeken

Ontvangsten op boerderij de Beukentuin kunnen alleen op afspraak. Ghislaine: “We ontvangen vaak families of vriendengroepen, zelfs kinderfeestjes worden hier gegeven. We beginnen altijd met een kopje koffie en uitleg over onze werkwijze; dan is het tijd om biggetjes te gaan knuffelen. Dat vindt iedereen geweldig. Er zijn altijd wel biggetjes groot genoeg om lekker mee te knuffelen. Na de rondleiding is er gelegenheid voor het spelen van spelletjes of een lekkere barbecue, uiteraard met ons eigen biologische vlees.” De omgeving van Hoogeloon – waar de Beukentuin is gevestigd – barst van de geschiedenis. Ghislaine is daarin zeer geïnteresseerd en verdiept zich er regelmatig in.

“Ik gebruik de geschiedenis voor de activiteiten die ik organiseer. Zo heb ik een GPS tocht uitgezet langs een aantal oorlogsmonumenten en -bezienswaardigheden in de omgeving.

De heide waar we vlakbij wonen werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als oefenterrein voor het bommenwerpen. Die informatie en bezienswaardigheden verweef ik in wandel- en fietstochten.” Tegenover de boerderij ligt een bos waarin naar hartenlust gespeeld kan worden door kinderen.

Prachtige locatie

Wie ook de rust, de ruimte en het respect van deze prachtige locatie in Hoogeloon eens wil ervaren, kan een afspraak maken voor een bezoek aan de Beukentuin. Ook bent u hier bij aan het juiste adres voor de verkoop van biologisch vlees. Uiteraard van eigen varkens!

Kom langs en knuffel eens een biggetje!

Algemene info

De Beukentuin

Adres

 • De Beukentuin
 • Ir. Mettropweg 3
 • 5528 NV Hoogeloon
 • Gemeente: Bladel
 • 0497 387949
 • www.beukentuin.nl

Openingstijden

Op afspraak.

Voorzieningen

Winkel, bezoekersruimte.

Mogelijkheden

Biologisch vlees, biggen knuffelen, kinderfeestjes, huur ruimten voor vergaderingen etc.

www.beukentuin.nl

Googlemaps en route

Ir. Mettropweg 3 Hoogeloon


wegwijzer-leus
wegwijzer
 

Zwembaden in het Land van de Zaligheden

Zwembad De Albatros, Postakkers 74, Eersel | Recreatiepark Ter Spegelt, Postelseweg 88, Eersel. | E3-strand, Buivensedreef 10, Eersel | Zwemband Beekdal, Putterstraat 10, Vessem | Natuurzwembad de Spartelvijver, Weeldsedijk, Hooge Mierde | Binnenzwembad ’t Strumke, Wellenseind 7, Lage Mierde | Zwembad De Smachtenbocht, Bossingel 3, Bladel | Subtropisch waterparadijs Het Vennenbos, Schouwberg 7, Hapert | Zwemparadijs de Kemervennen, Kempervennendreef 8, Westerhoeven

Adresgegevens en openingstijden

VVV Reusel-De Mierden, Kerkplein 69, 5541 KB Reusel – 0497 642523 – vvvreusel-demierden.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Bladel, Markt 21a, 5531 BC Bladel – 0497 381750 – vvvbladel.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Eersel, Markt 30a, 5521 AN Eersel – 0497 513163 – vvveersel.nl – Ma t/m vr 9.30-17.00u, za 9.30-16.00u | VVV Bergeijk, Domineestraat 8a, 5571 EJ Bergeijk – 0497 558580 – vvvbergeijk.nl – Ma t/m vr 9:30–12:30u en 13:30–16:30u, za 9:30–13:30u

Fietsen in het Land van de Zaligheden

Land van de Zaligheden heeft mooie natuur en het uitgebreide netwerk van uitstekende fiets- en wandelpaden zorgt voor een ontspannen en gezond dagje uit. Het fietsroutenetwerk sluit zelfs naadloos aan op het netwerk in België en andere delen van Brabant. Het gebied heeft een rijke historie met vele verhalen over de Acht Zaligheden (de typische kempendorpen), Teuten en de contente mens.
Meer over fietsroutes | Banken en Hutten fietsroute

Musea (klik link voor meer info)

De musea: Radiomuseum, Grenscafé & Smokkelmuseumke, Streekmuseum De Acht Zaligheden, Nationaal Varkensmuseum ’t Rundal, Museum de bewogen jaren, Bezoekerscentrum Teutenhuis/Eichamuseum, De Ploeg, Bakkerijmuseum De Grenswachter, Poppenmuseum Chatelaine, Bromfietsen- en fietsenmuseum, Alfra doseer- en weegmuseum, Heemkamer Pladella Villa, Graanmolen.
Adresgegevens musea – klik hier

Galeries (klik link voor meer info)

De galeries uit het Land van de Zaligheden: Zorgatelier Buiten, Galerie Peters, Roijmans Bronzen Sculpturen, Marrin Fashion & Art, Cultureel Centrum De Muzenval, Galerie Versmissen, De Boekenlegger, Lijstenmakerij/kunsthandel van Antwerpen, Atelier en Beeldentuin Beeld en Tuin, ArtGallery Maria van Iersel, Galerie de Kunstkamer, Galerie de Kort.
Adresgegevens galeries – klik hier

Eten en drinken

In het Land van de Zaligheden kunt u op tal van mooie plaatsen genieten van (culinaire) streekgerechten en bijzondere dranken. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om aangenaam te overnachten. Ga naar het ledenoverzicht, klik en bekijk wie onze leden zijn en wat zij zoal te bieden hebben. Ook buiten het seizoen.

volg os op twitter facebook youtube
Erkend Kempen Goed De Brabantse Kempen
webdesign & dev.: xplora