• De Hennekooi is gelegen in Hoogeloon…

 • Weetjes

 • Sommige bloemen gaan dicht als het donker wordt. Niet alle bloemen hebben het vermogen om open en dicht te gaan. De zonnebloem eenmaal open kan zich niet meer sluiten terwijl de paardenbloem, ook een composiet, dit wel kan. De zonnebloem heeft wel de mogelijkheid om de bloem naar beneden te laten hangen en zo de bloempjes en later de ontwikkelende zaden tegen regen te beschermen.

  Bloemen die dit vermogen wel hebben openen zich ‘s ochtends na het opkomen van de zon en sluiten ‘s avonds. Ook bij regenachtig weer zijn deze bloemen veelal gesloten. Aan de onderkant van de kelk en bloembladen, bij de aanhechting op de bloembodem, zit een zogenaamd scharnier dat deze bewegingen mogelijk maakt.

Kenmerkend . . .

 • Boeketten naar wens en bloemwerk op maat
 • Rouwarrangementen en bruidsbloemwerk
 • Eigen bezorgdienst, bloemabonnementen
 • Kinderfeestjes, workshops en eigen merk 't Land
Streekproducten
Tafel De Hennekooi Winkel De Hennekooi

De Hennekooi

Home   >   Leden   >   De Hennekooi

Zo’n 36 jaar geleden startte Frans van Heijst samen met zijn vrouw Lies van Heijst- Gooskens een ‘tuinbedrijfsgoederenwinkel’, waarbij kamerplanten een deel van het assortiment innamen. In de loop der jaren werden snijbloemen en een kleine hoeveelheid aan vazen en keramiek potten aan het assortiment toegevoegd. Drie van hun kinderen ontwikkelden interesse in het bloemenvak, volgden een opleiding en gingen in De Hennekooi werken; het werd een hecht familiebedrijf.

Langzamerhand veranderde de tuinbedrijfsgoederenwinkel in een bloemenzaak die wijd en zijd bekend werd en nog steeds is. 15 Jaar geleden nam de jongste dochter, Hanny van Heijst, het roer van Frans over. Samen met haar zus Annemarie en diverse personeelsleden vormden zij de winkel tot wat deze nu is.

Duurzaamheid en eigen imkerij

Speciaal voor het 35 jarig bestaan werd de winkel in een geheel nieuw jasje gestoken, en werd een deel van het bestaande assortiment vervangen door geheel nieuwe verrassende artikelen, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel kwam te staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ecologisch aardewerk, vazen van gerecycled glas en natuurlijk duurzaam gekweekte bloemen als ook biologische bloemen.
Zo heeft De Hennekooi sinds enkele jaren een eigen imkerij, met natuurlijk verkoop van deze heerlijke bloemenhoning.

Eigen merk ‘t Land

Er is een eigen merk gelanceerd onder de naam ’t Land. Een merk wat staat voor diverse soorten heerlijke jam, siropen en chutney ‘s, natuurlijk zoveel mogelijk gemaakt van producten uit de streek.
Ook onder dit merk zijn er eigen verpakte (kruiden)theeën, producten vervaardigd uit hout en diverse hippe breiwerken te koop.

Workshops: gezellig en informatief

Er worden diverse workshops georganiseerd. Niet alleen workshops in het maken van een mooie plantaardige decoratie, maar ook combi workshops, waarbij het koken (en natuurlijk proeven) met o.a. kruiden en vergeten groentes gecombineerd wordt met een workshop in het maken van een plantaardige decoratie. Workshops die staan voor een gezellig en informatief avondje uit.

Inspiratiedag

Elke eerste zaterdag van de maand organiseert De Hennekooi een ‘inspiratiedag’. Een dag die uitpuilt van de activiteiten, waarbij telkens een ander thema centraal staat. Denk daarbij aan thema’s als bijvoorbeeld ‘kruiden’, ‘kerst’, ‘bruidsbloemwerk’, ‘uit de streek’, enz.

Er zijn proeverijen, er worden die dag extra kortingen gegeven, tevens wordt een leuk product van de maand gelanceerd wat erg scherp geprijsd is, er zijn rondleidingen, demonstraties of inloopworkshops en ga zo maar verder. Kortom een leuk, inspirerend en gezellig dagje uit.

Bloemen, lifestyle en sfeer. Toonaangevend op het gebied van plantaardige vormgeving

Algemene info

De Hennekooi

Adres

 • De Hennekooi
 • De Hoef 10
 • 5528 CA Hoogeloon
 • Gemeente: Hoogeloon
 • 0497 681390
 • www.dehennekooi.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18.00 uur. Zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur.

Voorzieningen

Winkel, themaruimte.

Mogelijkheden

Boeketten en bloemwerk op maat, interieurbeplanting, rouwarrangementen, bruidsbloemwerk, bloemenabonnementen, workshops, kinderfeestjes, bezorgdienst.

www.dehennekooi.nl

Googlemaps en route

De Hoef 10, Hoogeloon


wegwijzer-leus
wegwijzer
 

Zwembaden in het Land van de Zaligheden

Zwembad De Albatros, Postakkers 74, Eersel | Recreatiepark Ter Spegelt, Postelseweg 88, Eersel. | E3-strand, Buivensedreef 10, Eersel | Zwemband Beekdal, Putterstraat 10, Vessem | Natuurzwembad de Spartelvijver, Weeldsedijk, Hooge Mierde | Binnenzwembad ’t Strumke, Wellenseind 7, Lage Mierde | Zwembad De Smachtenbocht, Bossingel 3, Bladel | Subtropisch waterparadijs Het Vennenbos, Schouwberg 7, Hapert | Zwemparadijs de Kemervennen, Kempervennendreef 8, Westerhoeven

Adresgegevens en openingstijden

VVV Reusel-De Mierden, Kerkplein 69, 5541 KB Reusel – 0497 642523 – vvvreusel-demierden.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Bladel, Markt 21a, 5531 BC Bladel – 0497 381750 – vvvbladel.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Eersel, Markt 30a, 5521 AN Eersel – 0497 513163 – vvveersel.nl – Ma t/m vr 9.30-17.00u, za 9.30-16.00u | VVV Bergeijk, Domineestraat 8a, 5571 EJ Bergeijk – 0497 558580 – vvvbergeijk.nl – Ma t/m vr 9:30–12:30u en 13:30–16:30u, za 9:30–13:30u

Fietsen in het Land van de Zaligheden

Land van de Zaligheden heeft mooie natuur en het uitgebreide netwerk van uitstekende fiets- en wandelpaden zorgt voor een ontspannen en gezond dagje uit. Het fietsroutenetwerk sluit zelfs naadloos aan op het netwerk in België en andere delen van Brabant. Het gebied heeft een rijke historie met vele verhalen over de Acht Zaligheden (de typische kempendorpen), Teuten en de contente mens.
Meer over fietsroutes | Banken en Hutten fietsroute

Musea (klik link voor meer info)

De musea: Radiomuseum, Grenscafé & Smokkelmuseumke, Streekmuseum De Acht Zaligheden, Nationaal Varkensmuseum ’t Rundal, Museum de bewogen jaren, Bezoekerscentrum Teutenhuis/Eichamuseum, De Ploeg, Bakkerijmuseum De Grenswachter, Poppenmuseum Chatelaine, Bromfietsen- en fietsenmuseum, Alfra doseer- en weegmuseum, Heemkamer Pladella Villa, Graanmolen.
Adresgegevens musea – klik hier

Galeries (klik link voor meer info)

De galeries uit het Land van de Zaligheden: Zorgatelier Buiten, Galerie Peters, Roijmans Bronzen Sculpturen, Marrin Fashion & Art, Cultureel Centrum De Muzenval, Galerie Versmissen, De Boekenlegger, Lijstenmakerij/kunsthandel van Antwerpen, Atelier en Beeldentuin Beeld en Tuin, ArtGallery Maria van Iersel, Galerie de Kunstkamer, Galerie de Kort.
Adresgegevens galeries – klik hier

Eten en drinken

In het Land van de Zaligheden kunt u op tal van mooie plaatsen genieten van (culinaire) streekgerechten en bijzondere dranken. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om aangenaam te overnachten. Ga naar het ledenoverzicht, klik en bekijk wie onze leden zijn en wat zij zoal te bieden hebben. Ook buiten het seizoen.

volg os op twitter facebook youtube
Erkend Kempen Goed De Brabantse Kempen
webdesign & dev.: xplora