• Escargotskwekerij Stappaerts vindt u in Reusel.

 • Weetjes

 • Wist u dat een escargot zowel een mannetje als een vrouwtje tegelijk is? En dat hij en dus zij wel 11 meter per uur af kan leggen? Hoezo slakkengang.

  U bij ons ook excursies kunt beleven? Bij de excursie wordt koffie of thee met koek en een escargot geserveerd. Naar wens kan er ook voor gebak, fris e.d. gezorgd worden.

  Een excursie kan ca. zeven dagen vooraf worden gereserveerd en is ook op zondagen te boeken. Het seizoen loopt van half maart tot oktober of november naar gelang het weer het toelaat.

Kenmerkend . . .

 • Een ware culinaire belevenis
 • Kwekerij-excursies voor jong en oud
 • Sinds 1990 bezig met de kweek van escargots
 • Bestellingen: leveringen door heel Nederland
Activiteiten Streekproducten
Slakken in pot Escargotskwekerij Stappaerts Grote slak Escargotskwekerij Stappaerts Slak op hout Escargotskwekerij Stappaerts

Escargotskwekerij Stappaerts

Home   >   Leden   >   Escargotskwekerij Stappaerts

De familie Stappaerts is al sinds het jaar 1990 op hobbymatige wijze bezig met de kweek van slakken oftewel escargots. Door de jaren heen is deze hobby uitgegroeid tot een volwaardige neventak van het bedrijf. De kweek van escargots is al vanaf de pioniersfase op het bedrijf actief en door vele experimenten is er uiteindelijk een arbeidsextensieve kweekmethode ontwikkeld. De escargot is inmiddels bekend geworden als streekproduct en kent afnemers door heel Nederland en België.

In Nederland zijn slechts vijf escargotskwekerijen en de familie Stappaerts is de enige in Brabant. Sinds enkele jaren stelt de familie Stappaerts ook hun kwekerij open voor geïnteresseerden.

In de vorm van een excursie kan jong en oud de levenscyclus van de slak live in zijn werk zien. Door middel van een diapresentatie, proeverij en een rondleiding door de kwekerij komt de hele cyclus ‘van ei tot lekkernij’ aan bod. In 1.5 uur krijgt u de hele levenscyclus van de escargots voorgelegd en ziet u hoe het één en ander ‘live’ in zijn werk gaat.

Helix Aspersa Gros Gris

Escargots is een verzamelnaam voor alle op het land levende huisjesslakken. Op het bedrijf van de familie Stappaerts wordt de Helix Aspersa Gros Gris gekweekt.
Deze escargot leeft oorspronkelijk in landen als Frankrijk, Italië, Griekenland en andere landen
rond de Middellandse zee. De Helix Aspersa Gros Gris is uitermate geschikt voor consumptie en leeft oorspronkelijk niet in de Nederlandse natuur. De slak die veel in Nederland voorkomt is kleiner en niet zo fijn van smaak.

Gevarieerd gerecht

De escargot is erg populair in België, Italië en Frankrijk, maar misstaat ook niet op de Nederlandse menukaart. De vele mogelijke bereidingswijze van de escargots zorgen ervoor dat deze op ieder moment van de dag geserveerd kan worden. Als amusehapje, in een luxe soep, als borrelhapje, eenvoudig met kruiden- of knoflookboter of uitgebreid als hoofdgerecht in combinatie met vlees of vis.

Enkele voorbeelden uit ons assortiment: escargots op bouillon (neutrale bouillon met prei, selder en wortel), levende escargots p/kg (panklaar), lege en schoon gekookte slakkenhuisjes p/stuk.

Voor meer informatie, prijsopgave en reserveringen kunt u contact opnemen met Escargotskwekerij Stappaerts.

Van ei tot lekkernij. Sinds 1990...

Algemene info

Escargotskwekerij Stappaerts

Adres

 • Escargotskwekerij Stappaerts
 • Postelsedijk 6
 • 5541 NM Reusel
 • Gemeente: Reusel
 • 0497 642614
 • www.slakkentuin.nl

Openingstijden

Het seizoen loopt van half maart tot oktober of november naar gelang het weer het toelaat.

Voorzieningen

Mogelijkheden

Excursies

www.slakkentuin.nl

Googlemaps en route

Postelsedijk 6, Reusel


wegwijzer-leus
wegwijzer
 

Zwembaden in het Land van de Zaligheden

Zwembad De Albatros, Postakkers 74, Eersel | Recreatiepark Ter Spegelt, Postelseweg 88, Eersel. | E3-strand, Buivensedreef 10, Eersel | Zwemband Beekdal, Putterstraat 10, Vessem | Natuurzwembad de Spartelvijver, Weeldsedijk, Hooge Mierde | Binnenzwembad ’t Strumke, Wellenseind 7, Lage Mierde | Zwembad De Smachtenbocht, Bossingel 3, Bladel | Subtropisch waterparadijs Het Vennenbos, Schouwberg 7, Hapert | Zwemparadijs de Kemervennen, Kempervennendreef 8, Westerhoeven

Adresgegevens en openingstijden

VVV Reusel-De Mierden, Kerkplein 69, 5541 KB Reusel – 0497 642523 – vvvreusel-demierden.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Bladel, Markt 21a, 5531 BC Bladel – 0497 381750 – vvvbladel.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Eersel, Markt 30a, 5521 AN Eersel – 0497 513163 – vvveersel.nl – Ma t/m vr 9.30-17.00u, za 9.30-16.00u | VVV Bergeijk, Domineestraat 8a, 5571 EJ Bergeijk – 0497 558580 – vvvbergeijk.nl – Ma t/m vr 9:30–12:30u en 13:30–16:30u, za 9:30–13:30u

Fietsen in het Land van de Zaligheden

Land van de Zaligheden heeft mooie natuur en het uitgebreide netwerk van uitstekende fiets- en wandelpaden zorgt voor een ontspannen en gezond dagje uit. Het fietsroutenetwerk sluit zelfs naadloos aan op het netwerk in België en andere delen van Brabant. Het gebied heeft een rijke historie met vele verhalen over de Acht Zaligheden (de typische kempendorpen), Teuten en de contente mens.
Meer over fietsroutes | Banken en Hutten fietsroute

Musea (klik link voor meer info)

De musea: Radiomuseum, Grenscafé & Smokkelmuseumke, Streekmuseum De Acht Zaligheden, Nationaal Varkensmuseum ’t Rundal, Museum de bewogen jaren, Bezoekerscentrum Teutenhuis/Eichamuseum, De Ploeg, Bakkerijmuseum De Grenswachter, Poppenmuseum Chatelaine, Bromfietsen- en fietsenmuseum, Alfra doseer- en weegmuseum, Heemkamer Pladella Villa, Graanmolen.
Adresgegevens musea – klik hier

Galeries (klik link voor meer info)

De galeries uit het Land van de Zaligheden: Zorgatelier Buiten, Galerie Peters, Roijmans Bronzen Sculpturen, Marrin Fashion & Art, Cultureel Centrum De Muzenval, Galerie Versmissen, De Boekenlegger, Lijstenmakerij/kunsthandel van Antwerpen, Atelier en Beeldentuin Beeld en Tuin, ArtGallery Maria van Iersel, Galerie de Kunstkamer, Galerie de Kort.
Adresgegevens galeries – klik hier

Eten en drinken

In het Land van de Zaligheden kunt u op tal van mooie plaatsen genieten van (culinaire) streekgerechten en bijzondere dranken. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om aangenaam te overnachten. Ga naar het ledenoverzicht, klik en bekijk wie onze leden zijn en wat zij zoal te bieden hebben. Ook buiten het seizoen.

volg os op twitter facebook youtube
Erkend Kempen Goed De Brabantse Kempen
webdesign & dev.: xplora