• Bezoek Oerle en kom eens langs bij het Geitenboerke…

 • Weetjes

 • Geitenmelk is lichter verteerbaar dan koemelk omdat de vetcellen in geitenmelk beter verdeeld zijn. Hierdoor passeert geitenmelk sneller de maag van een mens dan koemelk.

  Verder is het vitamine-A gehalte in geitenmelk 4x en het vitamine-D gehalte 2x hoger dan in koemelk. Daarnaast bevat geitenmelk het dubbele aan waardevolle mineralen en weinig zout waardoor het ook geschikt is voor mensen met hart- en vaatziekten.

Kenmerkend . . .

 • 100% streek- en natuurproducten
 • Excursiemogelijkheden - ook voor scholen
 • Kinderfeestjes - elke woensdag en zaterdag
 • Tevens zorgboerderij i.s.m. NovaFarm
Activiteiten Streekproducten
Geiten in de stal Het Geitenboerke

Het Geitenboerke

Home   >   Leden   >   Het Geitenboerke

Gelegen in het prachtige Land van de Zaligheden ligt het Geitenboerke. Hier treft u vele geiten waarvan de geitenmelk wordt verwerkt in smakelijke kaas- en melkproducten. Een heerlijke zachte geitenkaas of een half-zachte peterselie-, knoflook- of korianderkaas. Deze en andere zalige producten zijn op de boerderij te verkrijgen. Maar er is meer te beleven. Op de geitenhouderij wordt een 600-tal melkgeiten gehouden. Het merendeel van deze geiten zijn witte melkgeiten.

De geiten van het Geitenboerke worden twee keer per dag gemolken en dit gebeurt met een 48-stand carrousel. Het Geitenboerke is een jong bedrijf en sinds 1999 bezig in deze stal. De melk wordt verwerkt door de Bettine hoeve. Zij maken verschillende soorten kaas van de melk die de geiten hebben afgegeven. In de kaaswinkel worden de kazen ook verkocht zodat er een smakelijk aandenken mee naar huis kan worden genomen.

Excursie met geitenkaas

Naast proeven is het natuurlijk ook mogelijk om rond te kijken op boerderij het Geitenboerke zodat u kennis kunt maken met alle interessante facetten van een geitenboerderij. Tijdens een excursie wordt informatie gegeven over de melkgeiten, de voeders, het melken en de omgeving waarin het bedrijf ligt. Er is op het bedrijf een aparte excursieruimte ingericht waar het een en ander verteld wordt en waar na afloop van de excursie natuurlijk een stukje geitenkaas geproefd kan worden! Voor kinderen is hier een speelhoekje ingericht en kan er vanuit de excursieruimte naar de lammetjes gekeken worden.

Onze excursies zijn inclusief een vers bakje koffie of thee en het proeven van diverse smaken geitenkaas. Graag tot ziens bij het Geitenboerke.

Zorgboerderij

Wij doen mee aan een zorgproject, dit doen we in samenwerking met NovaFarm. NovaFarm biedt via het werken op een zorgboerderij hulp aan mensen met een verslavingsprobleem in hun maatschappelijk herstel, zodat ze, ondanks tijdelijke of permanente beperkingen, naar tevredenheid kunnen functioneren in de omgeving van hun keuze. Hierbij wordt toegewerkt naar een zo groot mogelijke vorm van zelfstandig werken en wonen en een afname van professionele hulp.

NovaFarm maakt hierbij gebruik van een aantal zorgboerderijen die verspreid liggen over de gehele provincie Noord-Brabant.

Smullen van een lekker stukje geitenkaas doet de mondhoeken krullen

Algemene info

Het Geitenboerke

Adres

 • Het Geitenboerke
 • Toterfout 13
 • 5507 RD Bergeijk
 • Gemeente: Veldhoven
 • 040 2053110
 • www.geitenboerke.nl

Openingstijden

Bel even voor openingstijden in de winter.

Voorzieningen

Winkel, bezoekersruimte, sanitair

Mogelijkheden

Excursies, kopen van producten, kinderfeestjes

www.geitenboerke.nl

ONDERNEMER VAN DE MAAND

Googlemaps en route

Toterfout 13


wegwijzer-leus
wegwijzer
 

Zwembaden in het Land van de Zaligheden

Zwembad De Albatros, Postakkers 74, Eersel | Recreatiepark Ter Spegelt, Postelseweg 88, Eersel. | E3-strand, Buivensedreef 10, Eersel | Zwemband Beekdal, Putterstraat 10, Vessem | Natuurzwembad de Spartelvijver, Weeldsedijk, Hooge Mierde | Binnenzwembad ’t Strumke, Wellenseind 7, Lage Mierde | Zwembad De Smachtenbocht, Bossingel 3, Bladel | Subtropisch waterparadijs Het Vennenbos, Schouwberg 7, Hapert | Zwemparadijs de Kemervennen, Kempervennendreef 8, Westerhoeven

Adresgegevens en openingstijden

VVV Reusel-De Mierden, Kerkplein 69, 5541 KB Reusel – 0497 642523 – vvvreusel-demierden.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Bladel, Markt 21a, 5531 BC Bladel – 0497 381750 – vvvbladel.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Eersel, Markt 30a, 5521 AN Eersel – 0497 513163 – vvveersel.nl – Ma t/m vr 9.30-17.00u, za 9.30-16.00u | VVV Bergeijk, Domineestraat 8a, 5571 EJ Bergeijk – 0497 558580 – vvvbergeijk.nl – Ma t/m vr 9:30–12:30u en 13:30–16:30u, za 9:30–13:30u

Fietsen in het Land van de Zaligheden

Land van de Zaligheden heeft mooie natuur en het uitgebreide netwerk van uitstekende fiets- en wandelpaden zorgt voor een ontspannen en gezond dagje uit. Het fietsroutenetwerk sluit zelfs naadloos aan op het netwerk in België en andere delen van Brabant. Het gebied heeft een rijke historie met vele verhalen over de Acht Zaligheden (de typische kempendorpen), Teuten en de contente mens.
Meer over fietsroutes | Banken en Hutten fietsroute

Musea (klik link voor meer info)

De musea: Radiomuseum, Grenscafé & Smokkelmuseumke, Streekmuseum De Acht Zaligheden, Nationaal Varkensmuseum ’t Rundal, Museum de bewogen jaren, Bezoekerscentrum Teutenhuis/Eichamuseum, De Ploeg, Bakkerijmuseum De Grenswachter, Poppenmuseum Chatelaine, Bromfietsen- en fietsenmuseum, Alfra doseer- en weegmuseum, Heemkamer Pladella Villa, Graanmolen.
Adresgegevens musea – klik hier

Galeries (klik link voor meer info)

De galeries uit het Land van de Zaligheden: Zorgatelier Buiten, Galerie Peters, Roijmans Bronzen Sculpturen, Marrin Fashion & Art, Cultureel Centrum De Muzenval, Galerie Versmissen, De Boekenlegger, Lijstenmakerij/kunsthandel van Antwerpen, Atelier en Beeldentuin Beeld en Tuin, ArtGallery Maria van Iersel, Galerie de Kunstkamer, Galerie de Kort.
Adresgegevens galeries – klik hier

Eten en drinken

In het Land van de Zaligheden kunt u op tal van mooie plaatsen genieten van (culinaire) streekgerechten en bijzondere dranken. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om aangenaam te overnachten. Ga naar het ledenoverzicht, klik en bekijk wie onze leden zijn en wat zij zoal te bieden hebben. Ook buiten het seizoen.

volg os op twitter facebook youtube
Erkend Kempen Goed De Brabantse Kempen
webdesign & dev.: xplora