• Diep in de schoot van de Kempen, tussen de Belgische grens, Hilvarenbeek en Lage Mierde in…

 • Weetjes

 • Wanneer een product biologisch word geproduceerd betekend dat, dat de productie vanaf de grond waar een koe of schaap op staat biologisch is. En ook betekent het dat bijv. in plaats van bestrijdingsmiddelen, natuurlijke bestrijding wordt bedreven d.m.v. de natuurlijke vijanden van bijv. ongedierte en plagen word toegepast.

  Het vee krijgt biologisch voer en langer de tijd om helemaal te volgroeien in een betere leefomgeving en dat tot tegenstelling tot de normale landbouw waar het allemaal draait om hoge productie en zo laag mogelijke kosten. Het is dus niet alleen zo dat de mens betere producten kan verkrijgen maar ook dat de dieren een stuk beter worden behandeld en ook echt een ‘leven’ hebben.

Kenmerkend . . .

 • Biologische boerderij met lange traditie
 • Boerderijstreekwinkel met fijne producten
 • Logies mogelijk op de boerderij
 • 400 jaar oude herberg met terras
Activiteiten Streekproducten Hapje Eten
Schapen en boerderij Koeien in de wei Herberg De Buitenman Schapenherder

Landhoeve de Buitenman

Home   >   Leden   >   Landhoeve de Buitenman

Diep in de schoot van de Kempen, tussen de Belgische grens, Hilvarenbeek en Lage Mierde in, ligt buurtschap het Wellenseind. Hier voert de familie Romme, te midden van de uitgestrekte bos- en heidegronden van Landgoed de Utrecht, de biologische boerderij ‘Landhoeve Herberg Buitenman’. Op en rond deze hoeve is het nostalgisch genieten geblazen. De Buitenman is een biologisch boerengoed, waar men kan overnachten op de boerderij, eten en drinken in de herberg en boerderijproducten kan kopen.

Het is tevens een startpunt voor wandel-, fiets- en ruiterroutes in het uitgestrekte landgoed en grensstreek.

Een bijzonder landschap, en startpunt voor wandelingen, waar door ons eigenhandig natuur is ontwikkeld. Te midden van zo´n 3500 ha natuur van Landgoed De Utrecht, telen we asperges en granen; onze koeien grazen tussen het graan en de graslanden.

400 jaar oude Kempische boerderij

De 400 jaar oude Kempische boerderij was in het verleden een pachthoeve van de witheren van Postel. Smaakvol zelf verbouwd, dient de schuur voor educatieve en culinaire activiteiten.

Het voorstal gedeelte is de herberg, waar passanten in de zomer zich op het terras en in de winter in de herberg voor de openhaard kunnen voegen.
Bij een knapperend haardvuur en romantisch kaarslicht onttrek je je van het jachtige hedendaagse leven. Geniet van culinaire streekgerechten in de vorm van dagschotels, bereid met biologische en Kempische producten.

Dagvers

Of u nu komt om lekker te borrelen met een plankje van de boerderij – de Buitenman biedt u keus uit 35 soorten bier – of u wilt snel na of tijdens uw werk een dagschotel nuttigen…de landhoeve is er voor u.

Of misschien wilt u graag uit dineren en avondvullend in gezelschap verblijven voor de brandende openhaard…

Even lunchen tijdens uw fietstocht of wandeling, tijd voor een kopje koffie met vers gebakken appeltaart?
Alles komt uit eigen keuken en is dagvers en komt van eigen bedrijf of uit de Kempen.

Wat de natuur kan, hoeft de boer niet te doen.

Algemene info

Landhoeve De Buitenman

Adres

 • Landhoeve De Buitenman
 • Buitenman 2
 • 5094 EJ Lage Mierde
 • Gemeente: Reusel-De Mierden
 • 013 5091336
 • www.debuitenman.nl

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag vanaf 10:00 uur tot de lichtjes uitgaan. Zondag van 10:00 uur tot ongeveer 23:00 uur. De keuken is op vrijdag en zaterdag geopend tot 21:00 en zondag tot 20:00 uur.

Voorzieningen

De Buitenman is een biologisch boerengoed, waar men kan overnachten op de boerderij, eten en drinken in de herberg en boerderijproducten kan kopen.

Mogelijkheden

Herberg voor overnachtingen en boerderijwinkel.

www.debuitenman.nl

Googlemaps en route

Buitenman 2


wegwijzer-leus
wegwijzer
 

Zwembaden in het Land van de Zaligheden

Zwembad De Albatros, Postakkers 74, Eersel | Recreatiepark Ter Spegelt, Postelseweg 88, Eersel. | E3-strand, Buivensedreef 10, Eersel | Zwemband Beekdal, Putterstraat 10, Vessem | Natuurzwembad de Spartelvijver, Weeldsedijk, Hooge Mierde | Binnenzwembad ’t Strumke, Wellenseind 7, Lage Mierde | Zwembad De Smachtenbocht, Bossingel 3, Bladel | Subtropisch waterparadijs Het Vennenbos, Schouwberg 7, Hapert | Zwemparadijs de Kemervennen, Kempervennendreef 8, Westerhoeven

Adresgegevens en openingstijden

VVV Reusel-De Mierden, Kerkplein 69, 5541 KB Reusel – 0497 642523 – vvvreusel-demierden.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Bladel, Markt 21a, 5531 BC Bladel – 0497 381750 – vvvbladel.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Eersel, Markt 30a, 5521 AN Eersel – 0497 513163 – vvveersel.nl – Ma t/m vr 9.30-17.00u, za 9.30-16.00u | VVV Bergeijk, Domineestraat 8a, 5571 EJ Bergeijk – 0497 558580 – vvvbergeijk.nl – Ma t/m vr 9:30–12:30u en 13:30–16:30u, za 9:30–13:30u

Fietsen in het Land van de Zaligheden

Land van de Zaligheden heeft mooie natuur en het uitgebreide netwerk van uitstekende fiets- en wandelpaden zorgt voor een ontspannen en gezond dagje uit. Het fietsroutenetwerk sluit zelfs naadloos aan op het netwerk in België en andere delen van Brabant. Het gebied heeft een rijke historie met vele verhalen over de Acht Zaligheden (de typische kempendorpen), Teuten en de contente mens.
Meer over fietsroutes | Banken en Hutten fietsroute

Musea (klik link voor meer info)

De musea: Radiomuseum, Grenscafé & Smokkelmuseumke, Streekmuseum De Acht Zaligheden, Nationaal Varkensmuseum ’t Rundal, Museum de bewogen jaren, Bezoekerscentrum Teutenhuis/Eichamuseum, De Ploeg, Bakkerijmuseum De Grenswachter, Poppenmuseum Chatelaine, Bromfietsen- en fietsenmuseum, Alfra doseer- en weegmuseum, Heemkamer Pladella Villa, Graanmolen.
Adresgegevens musea – klik hier

Galeries (klik link voor meer info)

De galeries uit het Land van de Zaligheden: Zorgatelier Buiten, Galerie Peters, Roijmans Bronzen Sculpturen, Marrin Fashion & Art, Cultureel Centrum De Muzenval, Galerie Versmissen, De Boekenlegger, Lijstenmakerij/kunsthandel van Antwerpen, Atelier en Beeldentuin Beeld en Tuin, ArtGallery Maria van Iersel, Galerie de Kunstkamer, Galerie de Kort.
Adresgegevens galeries – klik hier

Eten en drinken

In het Land van de Zaligheden kunt u op tal van mooie plaatsen genieten van (culinaire) streekgerechten en bijzondere dranken. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om aangenaam te overnachten. Ga naar het ledenoverzicht, klik en bekijk wie onze leden zijn en wat zij zoal te bieden hebben. Ook buiten het seizoen.

volg os op twitter facebook youtube
Erkend Kempen Goed De Brabantse Kempen
webdesign & dev.: xplora