• Minicamping ‘t Plankenbrugske is te vinden in Reusel-De Mierden…

 • Weetjes

 • Veel mensen kijken vreemd op als ze het uitgaansleven van Reusel ontdekken, want het bruist ervan in zo’n klein dorpje! Zowel de vele eetmogelijkheden, van cafetaria en eetcafé tot luxe restaurants. Als de vele terrassen, barren en discotheken. Daarnaast zijn er in de zomer veel evenementen.

  Voor de watersportliefhebbers is er in de omgeving ook veel te doen. Zo vindt u een visvijser op 1000 meter van de minicamping. Zwembaden en surflokaties vind u op respectievelijk 6, 14 en 18 kilometer. Op 7 kilometer afstand is er ook nog een subtropisch zwemparadijs.

  Een dagje de stad in kan ook perfect vanuit Reusel. Binnen een straal van 25 kilometer treft u twee Nederlandse en twee Belgische grote steden aan. Ten midden van Lommel, Turnhout, Tilburg en Eindhoven ligt uw camping namelijk. Dit maakt de keus lekker groot en kan er goed gevarieerd worden!

Kenmerkend . . .

 • Royale standplaatsen en net sanitair
 • Voorzieningen voor gehandicapte bezoekers
 • Slechtweer accommodatie en overdekt Jeu de boules
 • Huisdieren op aanvraag toegestaan
Overnachten
Caravan Minicamping 't Plankebrugske Veld Minicamping 't Plankebrugske

Minicamping t Plankebrugske

Home   >   Leden   >   Minicamping t Plankebrugske

Temidden van weilanden, bos en natuur ligt net buiten het grensdorp Reusel de minicamping waar u kunt genieten van uw welverdiende vakantie. Met ruim opgezette standplaatsen op een goed onderhouden grasveld, nette sanitaire voorzieningen en een binnenaccommodatie heeft u alles wat u van een minicamping verwacht. De camping die sinds 2004 bestaat, ontving een jaar later de eerste prijs VeKaBo Kwaliteitsaward. Een blijk van kwaliteit, waar we steeds aan blijven werken.

Genieten in de regio: als dorp van de Acht Zaligheden in de Brabantse Kempen, trekt Reusel elk jaar veel toeristen die actief willen genieten van rust en natuur. Want daar staat de regio om bekend, het meest natuurrijke gebied van Noord-Brabant met vele fiets- en wandelroutes. Maar natuurlijk ook de vele oeroude dorpjes, terrasjes, bezienswaardigheden en de Bourgondische keuken! Bij omgeving vindt u uitgebreide informatie over natuur, bezienswaardigheden en vermaak in de regio.

Camping: drie delen

De camping bestaat uit drie delen. Namelijk een autovrij hoofdveld met 16 ruim opgezette standplaatsen. Een zijveld voor wat meer privacy met 9 standplaatsen en ten slotte een parkeerterrein vlakbij uw standplaats, met ruim voldoende capaciteit om uw auto te stallen.
Elke standplaats is voorzien van 6A stroomaansluitingen en biedt voldoende ruimte voor kampeermiddel, met bijbehorende voortent. Ten midden van het hoofdveld vindt u een gezellige prieeltje met een planken brugje ervoor.

Natuur en uitgaan

De camping is gelegen tussen twee pitoreske dorpjes, aan de rand van Reusel. Op slechts 10 minuten wandelen naar het winkel- en uitgaanscentrum. Vanaf de camping kijkt u recht op een beschermd natuurgebied en op 500 meter afstand vindt u al een wandelroute door de bossen.

U kunt vrij gebruik maken van alle sanitaire voorzieningen van de minicaming. Zo zijn er meerdere douches en toiletten, ook voor minder validen of gezinnen met jonge kinderen, allen in een verwarmde ruimte. De was doen kan makkelijk met de beschikbare wasmachine en centrifuge.

Slecht weer en huurcaravan

Wat is er vervelender als met slecht weer de hele dag je caravan, tent of camper opgesloten te zitten? Daar heeft minicamping ‘t Plankebrugske op ingespeeld en biedt u een speciale accommodatie hiervoor. Een knusse huiskamervoor de campinggasten, voorzien van tv en biljart. Maar ook een overdekte jeu de boule baan. Ook uw fiets kunt u droog parkeren in het daarvoor bedoelde fietshok.

Voor mensen die niet beschikken over een eigen kampeermiddel, hebben we een huurcaravan beschikbaar. Nadere informatie hiervoor kunt u via telefoon of email opvragen.

Landelijk en gezellig kamperen op een camping met een gemoedelijke sfeer

Algemene info

Minicamping 't Plankebrugske

Adres

 • Minicamping 't Plankebrugske
 • Witrijt 3
 • 5541 SH Reusel
 • Gemeente: Reusel-De Mierden
 • 0497 641372
 • www.plankebrugske.nl

Openingstijden

De camping is geopend van 1 april tot begin oktober.

Voorzieningen

Mogelijkheden

www.plankebrugske.nl

Googlemaps en route

Witrijt 3, Reusel


wegwijzer-leus
wegwijzer
 

Zwembaden in het Land van de Zaligheden

Zwembad De Albatros, Postakkers 74, Eersel | Recreatiepark Ter Spegelt, Postelseweg 88, Eersel. | E3-strand, Buivensedreef 10, Eersel | Zwemband Beekdal, Putterstraat 10, Vessem | Natuurzwembad de Spartelvijver, Weeldsedijk, Hooge Mierde | Binnenzwembad ’t Strumke, Wellenseind 7, Lage Mierde | Zwembad De Smachtenbocht, Bossingel 3, Bladel | Subtropisch waterparadijs Het Vennenbos, Schouwberg 7, Hapert | Zwemparadijs de Kemervennen, Kempervennendreef 8, Westerhoeven

Adresgegevens en openingstijden

VVV Reusel-De Mierden, Kerkplein 69, 5541 KB Reusel – 0497 642523 – vvvreusel-demierden.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Bladel, Markt 21a, 5531 BC Bladel – 0497 381750 – vvvbladel.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Eersel, Markt 30a, 5521 AN Eersel – 0497 513163 – vvveersel.nl – Ma t/m vr 9.30-17.00u, za 9.30-16.00u | VVV Bergeijk, Domineestraat 8a, 5571 EJ Bergeijk – 0497 558580 – vvvbergeijk.nl – Ma t/m vr 9:30–12:30u en 13:30–16:30u, za 9:30–13:30u

Fietsen in het Land van de Zaligheden

Land van de Zaligheden heeft mooie natuur en het uitgebreide netwerk van uitstekende fiets- en wandelpaden zorgt voor een ontspannen en gezond dagje uit. Het fietsroutenetwerk sluit zelfs naadloos aan op het netwerk in België en andere delen van Brabant. Het gebied heeft een rijke historie met vele verhalen over de Acht Zaligheden (de typische kempendorpen), Teuten en de contente mens.
Meer over fietsroutes | Banken en Hutten fietsroute

Musea (klik link voor meer info)

De musea: Radiomuseum, Grenscafé & Smokkelmuseumke, Streekmuseum De Acht Zaligheden, Nationaal Varkensmuseum ’t Rundal, Museum de bewogen jaren, Bezoekerscentrum Teutenhuis/Eichamuseum, De Ploeg, Bakkerijmuseum De Grenswachter, Poppenmuseum Chatelaine, Bromfietsen- en fietsenmuseum, Alfra doseer- en weegmuseum, Heemkamer Pladella Villa, Graanmolen.
Adresgegevens musea – klik hier

Galeries (klik link voor meer info)

De galeries uit het Land van de Zaligheden: Zorgatelier Buiten, Galerie Peters, Roijmans Bronzen Sculpturen, Marrin Fashion & Art, Cultureel Centrum De Muzenval, Galerie Versmissen, De Boekenlegger, Lijstenmakerij/kunsthandel van Antwerpen, Atelier en Beeldentuin Beeld en Tuin, ArtGallery Maria van Iersel, Galerie de Kunstkamer, Galerie de Kort.
Adresgegevens galeries – klik hier

Eten en drinken

In het Land van de Zaligheden kunt u op tal van mooie plaatsen genieten van (culinaire) streekgerechten en bijzondere dranken. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om aangenaam te overnachten. Ga naar het ledenoverzicht, klik en bekijk wie onze leden zijn en wat zij zoal te bieden hebben. Ook buiten het seizoen.

volg os op twitter facebook youtube
Erkend Kempen Goed De Brabantse Kempen
webdesign & dev.: xplora