• Oorlogs- en verzetsmuseum de Bewogen Jaren is gelegen in Hooge-Mierde…

 • Weetjes

 • In het museum zijn boeken te koop:

  “Onze tijd in de Oost. Een kittbag vol herinneringen” – Geu Meulenbroeks.

  “Een vlechtwerk van lijnen” – Janine G. Marseille-Smit.

  “Evasive Action” – Ernie Fedoruk.

Kenmerkend . . .

 • Zowel militaire èn de burger- geschiedenis
 • Behelst de periode van 1939 tot 1950
 • Fotospeurtochten aanwezig voor kinderen
 • Begane grond en per rolstoel bereikbaar
Galeries-Musea
Gevangenis oorlogsmuseum Museumpand oorlogsmuseum Verzetsstrijder radio Vitrines verzets- oorlogsmuseum

Museum de Bewogen Jaren

Home   >   Leden   >   Museum de Bewogen Jaren

Het museum is een oorlogs- en verzetsmuseum, dat een periode behelst van 1939-1950. Het tentoongestelde heeft betrekking op de militaire èn de burger geschiedenis uit die periode. Geprobeerd wordt een “route te schetsen” door de tweede wereldoorlog in Europa èn Azië en de politionele acties in ons voormalig Nederlands-Indië. Zeer de moeite waard om u eens verder te verdiepen in deze belangrijke jaren uit onze geschiedenis tijdens een bezoek aan dit historisch museum.

Er is een vaste opstelling in het museum die het verloop door de jaren heen schetst. Deze opstelling wordt regelmatig aangepast. Als bezoeker krijgt u een gids met extra informatie, deze kunt u tijdens uw wandeling door het museum, langs de vitrines, gebruiken.

De thematentoonstellingen geven extra aandacht aan bepaalde periodes en op deze manier wordt materiaal uit het magazijn van het museum tentoongesteld.

Fotospeurtochten en begeleiding

Rondleidingen zijn mogelijk, reserveren voor deze rondleidingen is gewenst. Er zijn altijd deskundigen aanwezig die u extra informatie kunnen verschaffen.
Voor kinderen en jongeren hebben we fotozoektochten en lesbrieven met betrekking tot het museum.
Voor scholen hebben we aangepaste arrangementen. Geschiedenis wordt echt interessant als deze “tastbaar” wordt.

Toegankelijk

Onze folder ligt bij VVV-locaties en andere toeristische informatiepunten in de regio.
Wij hebben wandel- en fietsroutes langs oorlogsmonumenten in onze omgeving.
Er zijn verschillende arrangementen met het café-restaurant de Bijenkorf.

Voldoende parkeergelegenheid, ook voor autobussen.
Toegankelijk voor mensen in een rolstoel.
Mindervalidentoilet nabij aanwezig. (café de Bijenkorf)

Een gevarieerde en omvangrijke collectie van gebruiks-voorwerpen uit de W.O. II en Nederlands-Indië

Algemene info

Museum de Bewogen Jaren

Adres

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag: 13.00 uur tot 17.00 uur. Van 1 november tot en met 30 april zijn wij geopend van donderdag tot en met zondag. Groepen op afwijkende tijden op afspraak mogelijk.

Voorzieningen

Geen info

Mogelijkheden

Geen info

www.museumdebewogenjaren.nl

Googlemaps en route

Floreffestraat 1


wegwijzer-leus
wegwijzer
 

Zwembaden in het Land van de Zaligheden

Zwembad De Albatros, Postakkers 74, Eersel | Recreatiepark Ter Spegelt, Postelseweg 88, Eersel. | E3-strand, Buivensedreef 10, Eersel | Zwemband Beekdal, Putterstraat 10, Vessem | Natuurzwembad de Spartelvijver, Weeldsedijk, Hooge Mierde | Binnenzwembad ’t Strumke, Wellenseind 7, Lage Mierde | Zwembad De Smachtenbocht, Bossingel 3, Bladel | Subtropisch waterparadijs Het Vennenbos, Schouwberg 7, Hapert | Zwemparadijs de Kemervennen, Kempervennendreef 8, Westerhoeven

Adresgegevens en openingstijden

VVV Reusel-De Mierden, Kerkplein 69, 5541 KB Reusel – 0497 642523 – vvvreusel-demierden.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Bladel, Markt 21a, 5531 BC Bladel – 0497 381750 – vvvbladel.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Eersel, Markt 30a, 5521 AN Eersel – 0497 513163 – vvveersel.nl – Ma t/m vr 9.30-17.00u, za 9.30-16.00u | VVV Bergeijk, Domineestraat 8a, 5571 EJ Bergeijk – 0497 558580 – vvvbergeijk.nl – Ma t/m vr 9:30–12:30u en 13:30–16:30u, za 9:30–13:30u

Fietsen in het Land van de Zaligheden

Land van de Zaligheden heeft mooie natuur en het uitgebreide netwerk van uitstekende fiets- en wandelpaden zorgt voor een ontspannen en gezond dagje uit. Het fietsroutenetwerk sluit zelfs naadloos aan op het netwerk in België en andere delen van Brabant. Het gebied heeft een rijke historie met vele verhalen over de Acht Zaligheden (de typische kempendorpen), Teuten en de contente mens.
Meer over fietsroutes | Banken en Hutten fietsroute

Musea (klik link voor meer info)

De musea: Radiomuseum, Grenscafé & Smokkelmuseumke, Streekmuseum De Acht Zaligheden, Nationaal Varkensmuseum ’t Rundal, Museum de bewogen jaren, Bezoekerscentrum Teutenhuis/Eichamuseum, De Ploeg, Bakkerijmuseum De Grenswachter, Poppenmuseum Chatelaine, Bromfietsen- en fietsenmuseum, Alfra doseer- en weegmuseum, Heemkamer Pladella Villa, Graanmolen.
Adresgegevens musea – klik hier

Galeries (klik link voor meer info)

De galeries uit het Land van de Zaligheden: Zorgatelier Buiten, Galerie Peters, Roijmans Bronzen Sculpturen, Marrin Fashion & Art, Cultureel Centrum De Muzenval, Galerie Versmissen, De Boekenlegger, Lijstenmakerij/kunsthandel van Antwerpen, Atelier en Beeldentuin Beeld en Tuin, ArtGallery Maria van Iersel, Galerie de Kunstkamer, Galerie de Kort.
Adresgegevens galeries – klik hier

Eten en drinken

In het Land van de Zaligheden kunt u op tal van mooie plaatsen genieten van (culinaire) streekgerechten en bijzondere dranken. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om aangenaam te overnachten. Ga naar het ledenoverzicht, klik en bekijk wie onze leden zijn en wat zij zoal te bieden hebben. Ook buiten het seizoen.

volg os op twitter facebook youtube
Erkend Kempen Goed De Brabantse Kempen
webdesign & dev.: xplora