• Gewoon Buiten – Buiten Gewoon!

 • Weetjes

 • Expositie van de gemaakte werken op zaterdag 29 en zondag 30 april 2012.

  Zorgatelier Buiten werkt samen met een aantal instellingen uit Midden- en Zuid-Oost Brabant. Dit zijn onder andere Revalidatie Centrum Leijpark Tilburg, Gemini zorg- en dienstverlening, Expertise Centrum Familiezorg, Thebe (afdeling dagopvang voor mensen met een NAH), Zorgatelier Eindhoven, Zorgatelier Uitzicht.nu, Verpleeghuis Goirle (afdeling dagbehandeling), MEE.

Kenmerkend . . .

 • Activiteiten mensen niet aangeboren hersenletsel
 • Relaxte sfeer en veel ruimte in mooie omgeving
 • Rust, ruimte en kleine groepen
 • rond Koninginnedag vindt er een expositie plaats
Activiteiten Galeries-Musea
Schilderen Zorgatelier Buiten Beeld gras Zorgatelier Buiten Pand Zorgatelier Buiten Poort Zorgatelier Buiten

Zorgatelier Buiten

Home   >   Leden   >   Zorgatelier Buiten

In een prachtige, natuurlijke omgeving heten wij u van harte welkom. In ons modern zorgatelier Buiten bieden wij mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) een unieke vorm van (creatieve) dagactiviteiten en verblijfsmogelijkheid. Wie te maken heeft met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel heeft behoefte aan specifieke aandacht en begeleiding. Ons ondersteuningsaanbod is afgestemd op de vragen en behoeften van (jong) volwassenen met NAH.

Op Buiten heerst een rustige en prettige sfeer om te werken. Met een zinvolle en stimulerende dagbesteding kunnen mensen met een NAH eventueel de draad van het leven weer oppakken of nieuwe talenten ontdekken.

Het zorgatelier ligt in het buitengebied van Lage Mierde in het rivierdal van de Reusel. Midden in het prachtige Brabantse Kempengebied, direct aan Landgoed de Utrecht. Goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Dagactiviteiten

Zorgatelier Buiten biedt o.a. creatieve dagactiviteiten, zowel individueel als in kleine groepen. Er worden, op aanvraag, lessen en workshops gegeven. Het werken op Buiten biedt voor iedereen mogelijkheden zoals beeldhouwen, bloemschikken, boetseren en keramiek, découpage, fotografie, glasfusing, glasverven, houtbewerking, koken, mozaïek, sieraden maken, tekenen en schilderen, textiele werkvormen, Tiffany etc. Bezig zijn met anderen laat mensen weer genieten. Er is ook tijd voor rust en ontspanning, muziek luisteren, lezen, wandelen, jeu de boules, tollen, lekker genieten in de hangmat, rusten in een van de rustruimten, vissen in het riviertje de Reusel, wegturen over onze kikker- en amfibieënpoel of koken in de keuken.

Buitengewone sfeer

Charme, een relaxte sfeer en veel ruimte in een mooie omgeving, die aansluit op de wensen, mogelijkheden en behoeften van de deelnemers: rust, ruimte en in kleine groepen. Dat is wat wij te bieden hebben op Buiten. Het verblijf op Buiten wordt iets Buitengewoons. Gewoon Buiten. U bent van harte welkom om kennis te komen maken en de bijzondere sfeer te komen proeven!

Tikketakke, tikketakke, tikketakke, tikketakke
De tijd tikt in mijn slaap en in mijn hoofd
Somber, te somber
Liever iets als pring, pring
Lichter, vrolijker
Want vandaag staat Buiten te wachten
Gezellig, warm, eensgezind
Licht en kleur, knutselen en kletsen
Werken, bewerken, verwerken
Met klei, met verf, krijt of stof
Samen eten en samen zijn
Elk zichzelf en toch voor de ander
Alles mag, dik voor elkaar, met elkaar
Kunst of kitsch, maakt niet uit
Advies en liefde overal altijd
Wat wil je nog meer?
Morgen en daarna

Tikketakke, de tijd tikt in mijn slaap en in mijn hoofd

Algemene info

Zorgatelier Buiten

Adres

 • Zorgatelier Buiten
 • Buitenman 3
 • 5094 EJ Lage Mierde
 • Gemeente: Lage Mierde
 • 013 5055058
 • www.buiten.org

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 9.15 tot 16.15 uur.

Voorzieningen

Mogelijkheden

www.buiten.org

Googlemaps en route

Buitenman 3


wegwijzer-leus
wegwijzer
 

Zwembaden in het Land van de Zaligheden

Zwembad De Albatros, Postakkers 74, Eersel | Recreatiepark Ter Spegelt, Postelseweg 88, Eersel. | E3-strand, Buivensedreef 10, Eersel | Zwemband Beekdal, Putterstraat 10, Vessem | Natuurzwembad de Spartelvijver, Weeldsedijk, Hooge Mierde | Binnenzwembad ’t Strumke, Wellenseind 7, Lage Mierde | Zwembad De Smachtenbocht, Bossingel 3, Bladel | Subtropisch waterparadijs Het Vennenbos, Schouwberg 7, Hapert | Zwemparadijs de Kemervennen, Kempervennendreef 8, Westerhoeven

Adresgegevens en openingstijden

VVV Reusel-De Mierden, Kerkplein 69, 5541 KB Reusel – 0497 642523 – vvvreusel-demierden.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Bladel, Markt 21a, 5531 BC Bladel – 0497 381750 – vvvbladel.nl – Ma t/m vr 10.00-16.00u, za 10.00-13.00u | VVV Eersel, Markt 30a, 5521 AN Eersel – 0497 513163 – vvveersel.nl – Ma t/m vr 9.30-17.00u, za 9.30-16.00u | VVV Bergeijk, Domineestraat 8a, 5571 EJ Bergeijk – 0497 558580 – vvvbergeijk.nl – Ma t/m vr 9:30–12:30u en 13:30–16:30u, za 9:30–13:30u

Fietsen in het Land van de Zaligheden

Land van de Zaligheden heeft mooie natuur en het uitgebreide netwerk van uitstekende fiets- en wandelpaden zorgt voor een ontspannen en gezond dagje uit. Het fietsroutenetwerk sluit zelfs naadloos aan op het netwerk in België en andere delen van Brabant. Het gebied heeft een rijke historie met vele verhalen over de Acht Zaligheden (de typische kempendorpen), Teuten en de contente mens.
Meer over fietsroutes | Banken en Hutten fietsroute

Musea (klik link voor meer info)

De musea: Radiomuseum, Grenscafé & Smokkelmuseumke, Streekmuseum De Acht Zaligheden, Nationaal Varkensmuseum ’t Rundal, Museum de bewogen jaren, Bezoekerscentrum Teutenhuis/Eichamuseum, De Ploeg, Bakkerijmuseum De Grenswachter, Poppenmuseum Chatelaine, Bromfietsen- en fietsenmuseum, Alfra doseer- en weegmuseum, Heemkamer Pladella Villa, Graanmolen.
Adresgegevens musea – klik hier

Galeries (klik link voor meer info)

De galeries uit het Land van de Zaligheden: Zorgatelier Buiten, Galerie Peters, Roijmans Bronzen Sculpturen, Marrin Fashion & Art, Cultureel Centrum De Muzenval, Galerie Versmissen, De Boekenlegger, Lijstenmakerij/kunsthandel van Antwerpen, Atelier en Beeldentuin Beeld en Tuin, ArtGallery Maria van Iersel, Galerie de Kunstkamer, Galerie de Kort.
Adresgegevens galeries – klik hier

Eten en drinken

In het Land van de Zaligheden kunt u op tal van mooie plaatsen genieten van (culinaire) streekgerechten en bijzondere dranken. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om aangenaam te overnachten. Ga naar het ledenoverzicht, klik en bekijk wie onze leden zijn en wat zij zoal te bieden hebben. Ook buiten het seizoen.

volg os op twitter facebook youtube
Erkend Kempen Goed De Brabantse Kempen
webdesign & dev.: xplora