Het kan zo zijn dat je het wel eens eerder voorbij hebt zien komen of er van gehoord hebt, shortlease zakelijk. Het is de nieuwste manier om jouw flexibiliteit een boost te geven.  Shortlease wat ook wel eens mid-term rental wordt genoemd is het leasen van een auto zoals je normaal zou doen maar dan voor een kortere periode. Dit is de uitkomst als je bijvoorbeeld een werknemer met een tijdelijk contract hebt aangenomen. Shortlease prive is natuurlijk ook een optie, voor als je graag de nieuwste auto’s wilt rondrijden of maar voor eventjes een auto nodig hebt. 

 

Flexibiliteit als hoogste prioriteit 

Een shortlease contract heet niet voor niets zo. Je flexibiliteit staat centraal. Je zit dus niet vast aan lange contracten van een paar jaar maar het gaat vaak om een periode tussen de 2 tot 24 maanden. Zo kan je dus veel variatie toevoegen aan je wagenpark en de nieuwste modellen uitproberen. Misschien wacht je wel op je nieuwe aankoop en heb je in de tussentijd een mooie auto nodig, dan kun je jezelf natuurlijk ook verwennen door een tijdelijk contract met een prachtige wagen. Misschien heb je wel een nieuwe werknemer die voor een tijdelijk project is aangenomen en ook een auto nodig heeft, dat is binnen mum van tijd voorzien. In deze tijd is het ook erg lastig om goed nieuw personeel te vinden, een manier om ze over de streep te trekken is met de optie van een bedrijfsauto, dan is shortlease ook de ideale optie. Mocht het zo zijn dat na een tijdje de werknemer toch niet naar verwachtingen voldoet dan kun je gemakkelijk en snel het contract opzeggen en zit je niet vast aan een auto voor een x aantal jaar. Met shortlease kun je vaak al na de eerste of tweede maand het contract opzeggen. Hoe dit precies werkt ligt aan de maatschappij waar je het contract mee bent aangegaan. Bij sommige bedrijven kun je per dag opzeggen bij andere per maand, vraag dit dus altijd eventjes na. 

 

Snel op weg

Een ander groot voordeel van een shortlease auto is dat ze vaak al klaar staan je dus snel op pad kan met je nieuwe auto. Soms kan dit zelfs al binnen 24 uur. Het is de ideale manier om aan een auto te komen voor een korte periode. Zeker nu er vaak een drama is met levertijden bij de reguliere dealers is het wel zo fijn om zo snel mogelijk op weg te kunnen. Een auto geeft je namelijk de vrijheid die je nodig hebt in het dagelijks leven en shortlease geeft je die flexibiliteit en snelheid.