Sendra laarzen

‘Kleren maken de man’, je hebt dat vast wel eens gehoord, maar hetzelfde geldt dus ook voor vrouwen. Nee, het betekent niet dat jij helemaal niets meer bent dan de kleding die je draagt, maar mensen die jou op straat zien lopen en verder helemaal niets van je weten zullen het eerste jouw kleding en jouw gezicht zien. Dus dat geeft hun een eerste impressie. Sta jij sterk in je Sendra laarzen? Of kijk jij timide naar de grond omdat je maar niet weet of jij jouw kleding ook echt wel leuk vindt? Geen zorgen, samen komen we er wel uit.

Stijl is iets persoonlijks

Vergeet alles wat je hoort over mode en stijl, vergeet de trends en vergeet de druk om er hetzelfde uit te zien als de populairste modellen in de magazines. Stijl is iets persoonlijks, en het is per persoon verschillend wat hij of zij aan wilt. Je hoeft niet te dragen wat de rest draagt alleen maar omdat zij dat dus ook doen. Je moet dragen waar jij je gemakkelijk en zelfverzekerd in voelt, zelfs als anderen je dan raar aankijken, want wat maakt jou het uit wat anderen van jouw kleding vinden als jij het leuk vindt? Helemaal niks zou het antwoord moeten zijn, en anders bouw je het toch langzaam op.

Groepsdruk is nooit fijn

En de druk om ergens bij te horen is precies dat, groepsdruk. Misschien had jij al een eigen stijl maar heb jij jezelf veranderd omdat je dus die rare blikken kreeg, commentaar, of omdat jouw vrienden het duidelijk hebben gemaakt dat ze het allemaal niet mooi vonden. Nou dan zeg ik dit, dat is dan mooi hun probleem. Jammer voor anderen, maar als jij je zo wilt kleden dan moet je dat lekker doen. Als jouw vrienden echt jouw vrienden zijn, dan zullen ze misschien wel een mening hebben over jouw stijl, maar dan laten ze je lekker doen wat jou gelukkig maakt, en niet wat hun graag willen. Zo hoort dat nou eenmaal.

Er zijn geen regels

Misschien heeft jouw moeder jou ooit wel eens verteld dat die twee patronen of kleuren echt niet bij elkaar passen. Of dat je rood nooit samen met groen moet dragen, of wat er dan ook tegen jou gezegd is over de ‘regels’ van mode. Want er zijn helemaal geen regels, die ‘regels’ zijn maar bedacht omdat dat is wat de meerderheid mooi vindt. Maar so what, als jij een echt foute combinatie aanhebt en je wordt er hartstikke gelukkig van, wat maken die regels jou dan wat uit? Doe wat je wilt doen, want voor zover we het weten hebben we maar een kans.