De zomerperiode staat weer voor de deur. Heb jij al bedacht hoe je dat gaat doen met je webshop? Wanneer jij en je medewerkers op vakantie gaan, zal het niet zo gemakkelijk zijn om je pakketten te versturen en je klanten van dienst te zijn. Natuurlijk, in een ideale wereld gaan jij en je medewerkers niet tegelijk op vakantie, maar soms is dat, bijvoorbeeld in verband met de schoolvakanties in combinatie met de bouwvak niet te voorkomen. En dus kun je twee dingen doen. Je kunt je webshop voor de vakantieperiode sluiten. Dit zorgt er echter voor dat klanten op zoek gaan naar een andere optie. Een beter idee is het om een fulfilment center in te schakelen. Een fulfilment center kan, op projectbasis maar ook standaard, jouw orders picken en versturen.

Een fulfilment center inschakelen is je beste optie

Klanten die eenmaal zijn overgestapt naar een andere aanbieder van wat ze willen hebben, zullen over het algemeen niet zo snel meer terugkomen. Je raakt dus klanten kwijt als je je webshop moet sluiten vanwege vakantie. Wanneer je een fulfilment center inschakelt besteed je het verzenden van de items van je webshop uit. Je kunt je klanten dan dus toch van dienst zijn, ook als je er zelf (even) niet bent.

Waar laat je de spullen voor je webshop?

De meeste webshops starten klein en groeien zienderogen. Dat is natuurlijk leuk, maar waar laat je al die spullen? Je kunt moeilijk alles in je huiskamer, de extra slaapkamer en in je schuurtje zetten. Je raakt dan al snel het overzicht kwijt. Door gebruik te maken van opslag Den Haag heb je een goede, veilige opslagmogelijkheid waar je, als je kiest voor Hub-in-Hub, 24 uur per dag, 7 dagen per week bij kunt. Wil je alleen (tijdelijk) een pallet met spullen opslaan voor, bijvoorbeeld, een piekperiode? Dan is dat ook mogelijk.

Wanneer besteed je het versturen uit?

Je kunt er voor kiezen om systematisch het versturen en orderpicken uit te besteden aan een fulfilment center. Maar je kunt ook op projectbasis gebruik maken van deze mogelijkheid. Nu is de vakantieperiode al genoemd, maar wat denk je van zwangerschapsverlof? Het is ook dan wel fijn als je zaken gewoon duur kunnen gaan. Want je weet: uit het oog is uit het hart. Je wilt voorkomen dat je klanten overstappen naar een webshop die wel direct kan leveren. Om ervoor te zorgen dat je deze inkomsten niet misloopt, is het uitbesteden wel een heel goed idee.