In Nederland kennen we vele zaligheden. We produceren unieke lekkernijen en producten, die later over de hele wereld te verkrijgen zijn. Wat dacht je van de stroopwafels, kroketten, frikandellen, maar zeker ook kaas! In Nederland zijn we trots op de productie van onze kazen en worden deze over de gehele wereld verkocht. We maken niet alleen belegen en oude kaas, maar specialiseren we ons ook met vele speciale, unieke kazen. In dit blog nemen we je graag mee in de productie van kaas en de typisch Hollandse kazen!

Rookkaas, een echt typisch Nederlands product

Iets waar we in Nederland erg trots op zijn en ook een echt typisch Nederlands product is, is rookkaas. Rookkaas wordt geproduceerd door zout gesmolten kaas in worstvormen te roken, waarbij er een heerlijk aroma aan zal komen. Het kan zo zijn dat de rookkaas bestaat uit één specifieke kaas, maar gebruiken producenten tegenwoordig steeds vaker een mix van kazen met dezelfde smaak. Iedere aas zou gerookt kunnen worden, maar proef je de aroma’s het beste bij jonge kazen, waar er veel meer smaak zal worden toegevoegd. Bij oudere en sterkere kazen zal de smaak iets minder aanwezig zijn, maar proef je het zeker!

Rookkaas is erg lekker op brood, maar kun je de rookkaas ook in blokjes snijden en mengen door warme gerechten of zomaar eens een stukje pakken!

Biologische kaas

Tegenwoordig kan je erg gemakkelijk kaas bestellen en ben je niet verantwoordelijk voor de voorraad die in de kaaswinkel ligt. Zo kun je kiezen voor plakken kaas, maar worden er in de traditionele kaaswinkels nog altijd stukken kaas verkocht waar je zelf plakken mee kunt schaven. Biologische kaas is een kaas die we in Nederland bijvoorbeeld erg veel eten, door de unieke structuur en smaak die de kazen ons te bieden hebben. Biologische kaas is ook te verkrijgen in plakken, maar zijn tegenwoordig ook gemakkelijk de gewenste kazen online te bestellen!

Online kazen bestellen

Tegenwoordig zijn de favoriete kazen gemakkelijk online te bestellen. Zo kun je heerlijke kazen uit het buitenland bestellen uit bijvoorbeeld Zweden, Frankrijk of Italië, maar kun je ook gemakkelijk de unieke kazen uit ons eigen land bestellen. Zo is er een keuze uit ruim 300 verschillende kazen, waardoor je ook jouw favoriete kaas gemakkelijk kunt bestellen in de gewenste hoeveelheid. De kazen zijn vacuüm verpakt en daardoor lang houdbaar. Voor 14:00 besteld, betekent dat je de volgende dag al kunt genieten van je favoriete kazen!