Het komt voor dat je flink pech hebt. Dat je je huis aan het verbouwen bent en dat er allemaal verborgen gebreken boven water komen. Of je hebt de pech dat jij tijdens de afgelopen overstromingen je complete inboedel en je auto hebt zien wegdrijven. Maar de ellende kan ook kleiner zijn: je wasmachine en je koelkast begeven het op hetzelfde moment. In alle genoemde gevallen kan het zijn dat de verzekering op een gegeven moment gaat uitkeren, maar daar heb je nú even niets aan. Je moet geld lenen om de noodzakelijke zaken te vervangen of om door te kunnen gaan met de verbouwing. Geld lenen kun je gewoon online regelen. Daar hoef je niet strak in het pak voor naar een bank.

Geld lenen voor noodzakelijke zaken is soms nodig

Je ontkomt er soms gewoon niet aan. Ook als je lekker aan het sparen bent, kan het alsnog zijn dat het financieel even tegen zit. En dus is het fijn dat geld lenen tot de mogelijkheden behoort. Natuurlijk denk je wel goed na voor je gaat lenen. Het kost je immers altijd geld. Je kunt geld lenen, maar dat is altijd tegen een bepaalde rente. Deze rente verhoogt het te lenen bedrag aanzienlijk. En dus is het verstandig om alleen geld te lenen voor noodzakelijke zaken.

Lenen voor je plezier? Dan kun je beter doorsparen

Wil je een grote reis maken of een nieuwe auto kopen omdat je zin hebt in een nieuwe auto? Dan kun je natuurlijk ook aankloppen bij een kredietverstrekker. Je kunt ook dan, in veel gevallen, geld lenen. Maar wil je dat echt? Als je dan geld leent, wordt die reis zomaar tot maar liefst 24% duurder! Is het een reis die, vanwege omstandigheden, nu moet gebeuren? Dan is het het overwegen waard. Maar hoe meer je zelf spaart, hoe minder je hoeft te lenen.

Ook zakelijk kun je lenen

Heb je een eigen bedrijf en moet je een deel van je wagenpark vervangen of een nieuw bedrijfspand betrekken omdat je bedrijf zo enorm is gegroeid? Dan kan het zijn dat je niet heel snel het geld daarvoor kunt vrijmaken. Een zakelijke lening aangaan is dan een mogelijkheid. Zeker wanneer je weet dat je binnen afzienbare tijd deze lening weer terugverdient door de investering die je nu doet. Een zakelijke lening kun je, zonder veel gedoe, ook online aanvragen. Je hoeft geen jaarcijfers te overleggen, je hoeft alleen je bankmutaties van het afgelopen half jaar te laten zien. Het geld staat dan al snel op je rekening.