Tegenwoordig zijn er vele ondernemingen die online actief zijn. Zo zijn er winkeliers die ook beschikken over een webshop, maar zijn er steeds meer ondernemingen die alleen als webshop actief zijn en hier producten en of diensten aanbieden. Door de enorme groei in de markt is er erg veel concurrentie in de verschillende markten, waardoor het tegenwoordig nog aardig lastig kan zijn om gevonden te worden bij de consument. Wanneer klanten zoeken naar bijvoorbeeld een witte schoen, wil je natuurlijk dat jouw sneaker webshop tevoorschijn komt in de zoekresultaten. Hoe zorg je hier nu voor en hoe kun je groeien met je online onderneming? In dit blog vertellen we je er meer over!

Kies voor een SEO strategie!

Wanneer je op een organische manier wilt groeien met je onderneming, is het aan te raden om te kiezen voor een SEO-strategie. SEO staat voor Search Engine Optimization en is dit een verzamelnaam voor alle processen (bloggen, linkbuilding, landingspagina’s) die de organische vindbaarheid van de webpagina zal verbeteren in de zoekmachine. Met het effectief van een SEO strategie en de werkzaamheden die hierbij komen kijken, is het mogelijk om niet alleen meer bezoekers, maar juist ook de gewenste bezoekers te krijgen naar jouw website. De bezoekers zijn namelijk op zoek naar een product of dienst, jij biedt het product of de dienst aan en kan de bezoekers hiermee helpen. Het is echter wel van belang dat de website en ook de achterkant hiervan er goed uitziet, wat met een SEO-strategie te realiseren is!

Online adverteren met je onderneming

Wanneer je direct meer bezoekers naar je website wilt halen, zichtbaar wilt zijn, naamsbekendheid wilt genereren en meer omzet uit je campagnes wilt halen, kun je kiezen voor online adverteren. Waar een SEO-strategie een strategie is voor de lange termijn, zul je met online adverteren direct de resultaten kunnen zien.

Met een SEA strategie wordt er gekeken naar de zoekvolumes van verschillende zoekwoorden die voor jou interessant zijn, waarna het mogelijk is om hierop te adverteren. Per klik betaal je een bedrag aan Google om je advertentie te kunnen runnen, maar zorgt dit er aan de andere kant wel voor dat je altijd zichtbaar bent bij de doelgroep, je leads zult genereren en uiteindelijk ook de omzet zal stijgen. Kijk goed naar waar de mensen die jij wilt bereiken nu naar zoeken en ga wellicht op zoek naar unieke zoekwoorden. Hier zul je minder snel last hebben van de concurrentie, maar komen de juiste bezoekers wel terecht op je website. Het is nu eenmaal een uitgave, maar bereik je wel hetgeen wat je wilt bereiken en zal het online adverteren zeker waarde voor het geld zijn!