Het is er weer de tijd voor: processierupsen zijn weer volop in eikenbomen te vinden. Je hoeft er niet eens echt naar te zoeken, ze weten jou wel te vinden. Die vervelende haartjes zorgen voor allergische reacties en vooral heel veel jeuk. Ze kunnen bij mensen en (huis) dieren zorgen voor benauwdheid, tranende ogen en geïrriteerde luchtwegen. Het is dus zaak zo snel mogelijk van die vervelende beestjes af te komen. Maar hoe kun je processierups bestrijden? Kun je dat zelf? Processierups bestrijden kun je maar beter niet zelf proberen. De haartjes zweven alle kanten op en kunnen genadeloos irritant zijn. Kies dus een professional die voor jou de processierups bestrijden kan.

Processierups bestrijden met speciale technieken

Een nest processierupsen is gemakkelijk te herkennen. Het ziet er namelijk uit alsof het hier gaat om een bundel bewegende beestjes dat ingeweven is in spinrag. Het "spinrag" is onderdeel van het nest processierupsen en heeft niets met spinnen te maken. Je wilt een nest in één keer goed kunnen verwijderen. Dit kan door een grote, speciale zuiger gebeuren. Schakel Processierups Bestrijden Breda in voor de processierupsen bij jou in de tuin. Je weet dan heel zeker dat de rupsen op de juiste manier worden bestreden. Dit maakt dat ook jouw tuin weer veilig is voor gebruik deze zomer.

Welke verantwoordelijkheden heb jij zelf?

Jij hoeft je geen zorgen te maken over de processierupsen in de openbare ruimte. Langs wegen en paden is de gemeente of de provincie verantwoordelijk voor het processierups bestrijden. Het wordt wel gewaardeerd als jij een melding doet wanneer je een nest ziet. Hierdoor kan sneller actie worden ondernomen. Jij bent verantwoordelijk voor eventuele processierupsen in je eigen tuin. Die zul je door een bedrijf moeten laten verwijderen. De kosten vallen reuze mee. Je kunt zelfs met je buren afspreken om samen een ongediertebestrijder in te schakelen.

Regel het gemakkelijk en snel online

Je hoeft niet eindeloos online te zoeken om een goede bestrijder van processierupsen te vinden. Eén website is genoeg. Je geeft simpelweg aan waar je een bestrijder nodig hebt en al snel verschijnt er een telefoonnummer van een ongediertebestrijder in de buurt. Je kunt er op rekenen dat deze ongediertebestrijder weet wat hij doet. Geef, tijdens het telefoongesprek, goed aan om hoeveel nesten het gaat en of deze gemakkelijk, bijvoorbeeld vanaf de grond of juist met een hoogwerker bereikbaar zijn. De ongediertebestrijder zal ook zelf even willen kijken om zo een goede offerte te kunnen bieden. Voor je het weet zijn de nesten verwijderd uit jouw tuin.