Veel huishoudens in Nederland hebben een verouderd dak en zoeken naar een goede vervanger. Je hebt veel verschillende soorten dakbedekking en iedere soort heeft zijn voor- en nadelen. Sommige soorten dakbedekking zijn toch net iets beter dan andere en dit heeft veel met je dak te maken. Op een plat dak kan een andere soort dakbedekking dan bijvoorbeeld een schuin dak. Het is van groot belang dat je naar deze verschillen kijkt en een goede soort dakbedekking uitkiest. Anno 2022 is EPDM een van de beste soorten dakbedekking en dit komt door de vele voordelen. Wil jij weten hoe EPDM kopen precies werkt? En wat de voordelen zijn van EPDM kopen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten kunt komen.

EPDM kopen op het internet

EPDM is eigenlijk een rubber folie en je moet daarom EPDM folie op het internet bestellen. Je kunt EPDM folie bij veel verschillende aanbieders aanschaffen, maar deze moet je wel goed met elkaar vergelijken. Zoek een aanbieder uit waar je een epdm pakket kunt kopen, maar ook de andere benodigdheden. Je moet het EPDM folie vast kunnen maken aan het dak en hiervoor is EPDM lijm nodig. De meeste aanbieders die EPDM folie verkopen, bieden vaak ook EPDM lijm aan. Bestel de producten die je nodig hebt en laat deze bij je thuis bezorgen, zodat je direct aan de slag kunt gaan.

Lange levensduur

Steeds meer huishoudens in Nederland kiezen voor EPDM en dat is niet helemaal zonder reden. De meeste mensen willen namelijk een dakbedekking hebben van een hoge kwaliteit die ook heel lang mee kan gaan. EPDM heeft een hele lange levensduur en kan soms wel langer dan 50 jaar meegaan. Dit betekent dat het ook heel erg duurzaam is en de meeste mensen vinden dat erg fijn. Ook hoef je geen specialist in te schakelen voor het plaatsen van EPDM, dit kunnen de meeste mensen gewoon zelf. Heb jij hier geen ervaring mee, of laat je het liever over aan een specialist? Geen probleem, want er zijn genoeg specialisten die hier wel genoeg ervaring mee hebben.

Daarnaast is EPDM ook waterdicht en is de kans op een lekkage een stuk lager. EPDM kan prima op een plat dak geplaatst worden, maar ook op andere soorten daken. Het is ook natuurlijk bestand tegen alle en extreme invloeden van het weer. Daarnaast is EPDM volledig onderhoudsvrij en hoef je hier geen onderhoud aan te plegen, handig toch?