Epoxyhars is vooral bekend van het gebruik bij boten en andere watersportartikelen. Ook kun je er prima objecten voor in aquaria mee maken en je kunt er je garagevloer mee vernieuwen. Epoxyhars is dus hartstikke veelzijdig! Maar er zijn meer toepassingen. Wist je dat je epoxy resin goed kunt gebruiken om sieraden en andere siervoorwerpen te maken? Steeds meer mensen ontdekken het knutselen met epoxy resin en dat is natuurlijk niet zo vreemd. Epoxy resin is gemakkelijk te verwerken en het resultaat mag er, over het algemeen, altijd zijn. Of je nu een mooie hanger voor aan een halssieraad wilt maken of een stel onderzetters voor op tafel, met epoxy kun je alle kanten uit.

Gebruik epoxy resin voor een bijzonder resultaat

Wil je een bijzonder aandenken maken aan een bijzonder moment, bijvoorbeeld één van de bloemen die je kreeg op je eerste date? Dan kun je ervoor kiezen om die bloem te vereeuwigen in epoxy resin. Je bestelt dan online een speciale mal om de hars in te gieten en waar je ook de bloem in kunt doen. De epoxy bestel je natuurlijk ook online. Het is altijd belangrijk om goed de gebruiksaanwijzing te lezen en je voorzorgsmaatregelen te treffen. Denk bijvoorbeeld ook aan het dragen van handschoenen.

Maak een mooi sieraad voor Moederdag!

Als je dit weekend nog de materialen bestelt, dan kun je je moeder op Moederdag verrassen met een prachtig eigengemaakt sieraad. Je kunt ervoor kiezen om nat in nat te werken met verschillende kleuren, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een klein schelpje in te sluiten in de epoxy hars. Doordat de hars transparant is, zie je dat schelpje dan mooi als je het in een hangertje aan een ketting doet. Heb te toevallig twee dezelfde kleine items? Dan kun je er ook een mooi paar oorbellen van maken.

Begin alvast voor Vaderdag

De kans is groot dat je, na het creatief bezig zijn voor Moederdag, de smaak te pakken hebt. En dus kun je je nu alvast bezinnen op wat je wilt gaan doen voor Vaderdag. Is je vader een fervent schaker? Dan is het natuurlijk een geweldig idee om een schaakspel voor hem te maken van epoxy hars. Is hij meer van de "boter-kaas-en-eieren"? Dan kun je een boter-kaas-en-eieren spel voor hem maken. Natuurlijk dragen vaders ook wel eens sieraden. Dus bestel een mal om je eigen kralen te maken en rijg een mooie armband voor je pa. Hopelijk heb je iets aan deze leuke tips!