Is IJsland ook één van jouw bucketlist bestemmingen? Plan dan binnenkort jouw droomreis door IJsland! IJsland is een walhalla voor de natuurliefhebbers door de unieke landschappen. Het land beschikt over imposante geisers, lagunes, watervallen, gletsjers en vulkanen. Ook is het land makkelijk bereikbaar. Vanaf Amsterdam vlieg je al naar IJsland binnen 3 uurtjes. Stap vervolgens in een bus of huurauto en start je mooie rondreis door het prachtige IJsland!

De Gouden driehoek

Eén van de grootste troeven van IJsland is de Gouden Driehoek, ook wel de Golden Circle genoemd. De Gouden Driehoek bestaat uit 3 verschillende plekken die verschillen als dag en nacht. Het geeft een goed beeld van de IJslandse natuur met al haar diversiteit. De 3 plekken op een rij:

  • Nationaal Park Þingvellir: staat bekend om de twee tektonische platen van Noord-Amerika en Europa die uit elkaar drijven. De afstand die ontstaat tussen de platen zorgt voor kletterende watervallen, meren met kraakhelder water en indrukwekkende rotsformaties.
  • Geysir: is een gebied met hete bronnen van meer dan 800 jaar oud waar het fenomeen "geiser" naar vernoemd is. Sommige geisers kunnen wel tientallen meters hoog spuiten. De hoogst spuitende geiser is Strokkur, die je elke 8 tot 10 minuten kunt bewonderen.
  • Gullfoss: dit is misschien wel de mooiste waterval van IJsland, die langs rotsachtige muren 32 meter naar beneden stort. Het natuurgeweld is zowel van boven als ergens rond het midden te ontdekken.

Het klimaat van IJsland

Wie gaat rondreizen Ijsland, moet allereerst genoeg warme kleding meenemen. Het land kent namelijk koele winters en ook frisse zomers. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 14 graden en in de winter gemiddeld 2 graden. Het noorden van IJsland ligt bijna tegen de poolcirkel aan. Hier geldt dan ook een koud zeeklimaat. Het zuiden van IJsland is weer wat warmer en kent een toendraklimaat. In de winter waait er een warme zeewind over de zuidkust van IJsland heen. Hierdoor zijn de winters in zuid-IJsland in vergelijking tot de rest van het land niet erg koud.

Maar ook Nederland kent mooie plekken

Wil jij een tripje niet te ver van huis? Ga dan op zoek naar bijzondere overnachtingen in Nederland. Zo kent Nederland verschillende grote, luxe vakantieparkenen waar iedereen het naar z’n zin kan hebben. Ontdek de natuur bijvoorbeeld wandelend of met de fiets en kom tot rust. Laat de kinderen zich vermaken door middel van het animatieteam en geniet zelf van een wijntje op het terras. Of ga er gezamenlijk op uit en ontdek de grote zwemparadijzen verspreid door heel Nederland. Met een vakantie in Nederland kan het allemaal!