Badjassen en kamerjassen zijn er in allerlei verschillende kleuren, vormen, maten en merken. Ze kunnen een leuke speelse print hebben of juist een hele luxe uitstraling geven. Het aanschaffen van een badjas of kamerjas is iets wat iedereen zou moeten doen, vooral als je het koud krijgt in de winter of gewoon nog eventjes het warme gevoel wilt vasthouden als je net uit bed stapt of uit de douche of bad. Het merk pastunette heeft ontzettend mooie badjassen en kamerjassen die zowat voor hetzelfde doel gebruikt kunnen worden. Veel mensen weten namelijk ook niet wat precies het verschil is tussen een kamerjas en een badjas.

 

De badjas 

Veel mensen gebruiken de termijnen badjas en kamerjas (ook wel eens ochtendjas genoemd) door elkaar heen omdat vaak het onderscheid net wat moeilijk ligt. Eigenlijk is het verschil hiertussen aardig vanzelfsprekend. Zo wordt een badjas gebruikt als mantel die je aandoet na het nemen van een warm bad of douche. Vaak doet men een badjas aan omdat ze niet naakt door het huis willen lopen om bijvoorbeeld de deur te openen voor een onaangekondigde gast of natuurlijk om eventjes kleren te halen. Ook wordt de badjas vaak aan gedaan om de koud te overbruggen ‘s avonds tussen de warme badkamer en het bed wanneer ze uit de douche of het bad zijn gestapt en hun pyjama aan hebben gedaan. Een badjas is namelijk vaak een stuk dikker dan een ochtendjas of kamerjas en voelt daarom ook een stuk warmer aan. De badjas is ook vaak gemaakt van een soort badstof omdat mensen vaak nog een beetje klam of nat zijn na het nemen van een bad of douche. Dit alles zorgt er ook voor dat een badjas dus ook een stukje zwaarder aanvoelt.

 

De ochtendjas of kamerjas

Een ochtendjas of ook wel kamerjas genoemd lijkt erg veel op een badjas. Deze is echter een heel stuk dunner dan de badjas en vaak wat mooier versierd. Een kamerjas is eigenlijk bedoeld om aan te trekken over een pyjama na het opstaan omdat het bijvoorbeeld net wat koud is buiten de dekens. Ook zie je door een ochtendjas er vaak net wat meer aangekleed uit. Meestal is de ochtendjas gemaakt van een zachte stof zoals zijde of fluweel, soms ook nog wel eens van een wat dunnere badstof. Vrouwen en mannen gebruiken een ochtendjas vaak als ze bijvoorbeeld ontbijt moeten maken voor hun kinderen of hunzelf.