Black IPA is een nieuwe bierstijl die aan populariteit wint. Het is een hybride tussen een Amerikaanse IPA en een Engelse stijl Black Ale. Het resultaat is een bier met een mooie moutige ruggengraat met een frisse hoppige afdronk. De bierstijl is relatief nieuw, met de eerste Black IPA die in 2006 werd gebrouwen. De eerste bieren werden gebrouwen door Greg Noonan van Vermont Pub and Brewery.

Hoe smaakt black IPA bier?

Smaak is een zeer subjectief iets. Wat voor de een goed smaakt, kan voor de ander slecht smaken. Persoonlijk ben ik dol op de smaak van een goede Black IPA. De smaak is vrij uniek. Het is een mengsel van zowel een hoppige smaak als een moutige smaak. De beste manier om een ​​Black IPA te omschrijven is een hoppige smaak met een moutige ruggengraat. De hoppige smaak komt van de bittere smaak van de hop. De moutige smaak komt van de donkere mouten die bij het brouwproces worden gebruikt. De smaak is een beetje zoet, met een mooie bittere afdronk.

Voor wie is black IPA bier?

Black IPA is een zeer populair bier onder liefhebbers van ambachtelijk bier. De moutige smaak maakt het een goed bier om te combineren met een maaltijd. De hoppige smaak maakt het een heerlijk bier om te drinken tijdens het kijken naar een sportwedstrijd. De moutbittere smaak maakt het een goed bier om te drinken tijdens het pokeren. Persoonlijk drink ik Black IPA tijdens het kijken naar een voetbalwedstrijd. Het bier past goed bij een stevige maaltijd of een pittig Mexicaans gerecht.

Waar koop je black IPA bier?

Er zijn verschillende plaatsen waar je Black IPA kunt kopen. De eerste plaats waar u Black IPA kunt kopen, is bij uw plaatselijke slijterij. Afhankelijk van waar je woont, kan Black IPA zich wel of niet in het gekoelde gedeelte van de slijterij bevinden. Als je geluk hebt, vind je hem in het gekoelde gedeelte. Als je pech hebt, moet je de klerk vragen om er een uit de koeler te halen. De tweede plaats waar je Black IPA kunt kopen, is bij je plaatselijke Microbrewery of Microbrewery/Brewpub. Als je in een grote stad woont, heb je misschien het geluk om een ​​Black IPA van de tap te vinden. De derde plaats waar je Black IPA kunt kopen, is bij een speciaalbierwinkel.

Wat ook handig is in deze tijd. Is het online bestellen van bier. Zo kun je ook handig jouw black IPA online bestellen!