Ik vind niets zo leuk dan om de zoveel jaar mijn huis opnieuw in te richten. Ik vind het heerlijk om urenlang webshops te bezoeken om te bekijken welke sfeer ik dit keer in mijn huis wil oproepen. Woninginrichting kan zoveel kanten op en ik vind het heerlijk nieuwe dingen uit te proberen. De laatste jaren geniet ik vooral van vintage. Dat is natuurlijk heel groot geworden en je kunt er heel veel over vinden. Niet alleen tips over hoe je je huis vintage kunt inrichten, maar vooral ook heel veel leuke spullen. Dit keer wilde ik eens echt iets heel anders en ik begon met het tapijt. Ik heb al vele jaren lang een vrij standaard parketvloer en dat wilde ik niet meer. Een mooie houten vloer, met gebruikte planken geeft het hele huis gelijk een vintage uitstraling. Maar natuurlijk wil ik ook op mijn blote voeten door het huis kunnen banjeren en daarom besloot ik voor het eerst van mijn leven Perzische tapijten aan te schaffen.

Perzische tapijten

Perzische tapijten vallen bij uitstek onder de vintage vloerkleden. De echte Perzische tapijten komen uit Perzië, het huidige Iran en zijn met de hand geknoopt. Daardoor heeft elk Perzisch tapijt een uniek patroon en een uniek verhaal. De tapijten kennen een lange geschiedenis. Al eeuwen geleden werden deze tapijten gebruikt door nomaden. Niet alleen als vloerkleed, maar ook om tegen de wanden te hangen om de snijdende kou buiten te houden. Dit zorgde voor unieke inrichtingen van nomadententen zoals wij daar ook nu nog een beeld bij hebben. Perzische tapijten worden op een weefgetouw gemaakt van wol, zijde en katoen. De wol is afkomstig van  bergschapen en de wol wordt geverfd met verf van natuurlijke materialen. Het handmatig maken van deze tapijten kost erg veel tijd. Er wordt door hele families aan gewerkt. Dat verklaart ook waarom deze tapijten soms duur kunnen zijn.

Een vintage look

De oude, historische uitstraling van deze tapijten geeft je huis meteen een vintage look. Omdat er diverse kleurencombinaties zijn, kun je Perzische tapijten uitstekend combineren met andere stukken in je huis. Kortom, door de geschiedenis en uitstraling kan een Perzisch tapijt niet ontbreken in een huis met een vintage uitstraling. En het mooie is dat je de tapijten ook online rustig kunt uitzoeken. Je kunt dan zelfs bekijken hoe de vintage vloerkleden in jouw kamer staan! Dus ben jij uit op een vintage look: ga voor een Perzisch tapijt.