Je wil graag een mooi en groen gazon? Daar kan dan wel eens wat tijd in gaan zitten. Het kan zijn dat je net een nieuwe woning hebt gekocht, binnen is alles in orde maar nu moet je buiten nog aan de slag. Alles is egaal gemaakt, het gras is ingezaaid en het begint al te groeien. Toch kan het zijn dat er veel mos komt. Dit kan iedereen gebeuren en dan is het dus zaak aan jou wat je ermee wil doen. Zou je het zo willen laten of wil je het liever verwijderen? Sommige mensen houden er namelijk wel van, ze vinden het fijn dat ze lekker zacht kunnen lopen. Anderen houden er niet van en zij willen het mos echt bestrijden. Dit kan gelukkig ook op een natuurlijke manier en je hoeft niet altijd met bestrijdingsmiddelen aan de slag. Als je dat namelijk wel doet dan heb je ook kans dat het planten e.d. aantast in je tuin en dan kun je misschien wel helemaal opnieuw moeten beginnen met je tuinaanleg. Dit is niet de bedoeling dus doe wat voor je goed voelt, maar wel op een natuurlijke manier! 

Zo kun je mos bestrijden

Misschien heb je al jaren mooi gras en komt er nu erg veel mos door. Je wil dan graag mos bestrijden maar hoe pak je dat aan? Je zou eens kunnen beginnen met verticuteren. Dit is wat veel mensen doen en vaak helpt dat ook. Je haalt dan namelijk het mos eruit en dan kun je de rest weer opnieuw inzaaien. Je zou ook eerst kunnen kijken hoe het er dan zelf uit gaat zien (misschien groeit het gras nu zelf wel mooi dicht zonder mos). Maar dit is altijd even afwachten. Je zou ook een keer bij kunnen zaaien en dan zie je vanzelf hoe het er uit komt te zien. 

Kies jij voor kalk gazon?

Een andere optie die je hebt, is kalk gazon gebruiken. Dit doen ook veel mensen en dat strooien ze dan een keer over het gazon. Je moet dan vaak wel even een tijdje wachten om een mooi resultaat te zien, maar ook dat zou je kunnen helpen om weer een mooi gazon te krijgen. Je moet er wel goed op letten dat je huisdieren en er niet van eten. Dit is namelijk niet gezond voor ze, of je kunt het gras misschien tijdelijk afzetten met linten.