Buitenverlichting kan soms ingewikkeld lijken, zelfs eng (intimiderend). Welke delen van jouw huis moeten verlicht worden? Hoe kun je jouw tuin, balkon of terras veilig en mooi maken? Welnu, er zijn vele gebieden om te verlichten in je exterieur, zoals de ingang, het midden van de tuin, het eventuele zwembad, de donkere hoeken van jouw perceel. Er is op zijn zachtst gezegd geen gebrek aan ideeën om je tuin te verlichten. Wat je budget ook is, laat je leiden en blader vol vertrouwen door deze vele ideeën om al je buitenruimtes te verfraaien en te beveiligen door ze te verlichten met duizend lampen. Het enige wat jij hoeft te doen, is je favoriete ideeën in je notitieblok op te schrijven en deze zomer zal je geen enkele reden meer hebben om naar binnen te gaan!

Keuze van de juiste verlichting volgens welke parameter(s)?

Zoals je al hebt begrepen, hangt de keuze van de verlichting af van het gebruik en de plaatsen waar zij zal worden gebruikt. Het ligt voor de hand dat de verlichting die voor je woonkamer of slaapkamer is gereserveerd, niet voor je tuin is. Zoals je misschien al geraden hebt heeft elke omgeving zijn eigen verlichtingsvereisten. Aangezien licht van fysische aard is dat bepaalde veranderingen teweegbrengt, is het dus noodzakelijk om vóór de installatie van je buitenverlichting een beroep te doen op deskundigen zoals Nostalux om begeleid te worden in jouw initiatief en tot totale tevredenheid te bekomen.

Buitenverlichting voor gebouwen en tuinen

Het verlichten van buitenruimtes heeft vele voordelen. Ten eerste gaat het natuurlijk om de veiligheid, die sterk verbetert. Het is bewezen dat verlichte gebouwen veel minder vatbaar zijn voor criminaliteit en bepaalde soorten misdrijven. Maar het is niet alleen de persoonlijke veiligheid waartoe een goede verlichting bijdraagt. Door de trappen, binnenplaatsen of paden te verlichten, verminder je het risico op ongevallen of valpartijen. Door buitenverlichting te gebruiken kan je ten volle van jouw tuin genieten, ook 's nachts, wat in de zomer zeer voordelig is. En tenslotte, zonder het esthetische aspect te vergeten dat niet mag worden verwaarloosd, buitenverlichting geeft de laatste hand aan jouw inrichting die buiten jouw huis is geplaatst.

De plaatsing van buitenlampen

Bij het kiezen van buitenlampen moet goed worden nagedacht over de plaatsen die je wilt verlichten en over het doel van deze verlichting. Er zijn vele soorten buitenlampen: inrijlampen, deurlampen, voorbouwlampen, garagelampen, tuinlampen, tuinhuislampen, balkonlampen, terraslampen. Bij de plaatsing van de verlichtingslampen wordt ook rekening gehouden met de hoeken. Buitenverlichting is ook mogelijk met foto-elektrische sensoren of bewegingssensoren.