Veel mensen spenderen al snel zo'n zes uur per dag op kantoor. Voor ondernemers en zzp'ers is dit getal vaak nog vele malen hoger. Het is daarom van groot belang dat je jouw kantoorruimte zo comfortabel mogelijk gaat inrichten. Niet alleen zodat jij je goed kunt voelen op kantoor, maar ook zodat je productief bezig kunt zijn en je volledig kunt concentreren op je werkzaamheden. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat een fijne werkruimte de productiviteit kan verhogen. Meubels kunnen hierbij helpen, maar veel mensen vinden het inrichten van een kantoor nogal ingewikkeld. Het is immers de bedoeling dat je de perfecte balans tussen een mooi en praktisch bureau gaat vinden. Om je een beetje op weg te helpen, staan in dit artikel de drie meest belangrijke kantoormeubelen op een rijtje, zodat jij een kantoor kunt creëren waarin je je volledig op je werk kunt concentreren.

Bureau

Wanneer je praat over kantoormeubilair, dan denk je natuurlijk al snel aan een goed bureau. Bureaus zijn namelijk onmisbaar, niet alleen in kantoorruimtes, maar in vrijwel iedere werkruimte denkbaar. Omdat je zoveel tijd aan het bureau gaat besteden is het belangrijk om goed na te gaan wat je wilt. Ben je op zoek naar een gewoon bureau, of wil je een verstelbaar bureau? Ben je van plan altijd zittend te werken of heb je liever een zit-sta bureau, waarbij je ook staand je werk kunt uitvoeren? Schroom niet om verschillende bureaus uit te proberen om te bekijken waar jouw voorkeur ligt. Vergeet niet dat het kopen van een bureau een investering is die zich uiteindelijk zal terugbetalen in productiviteit en concentratie.

Bureaustoel

Met alleen een bureau ben je er natuurlijk nog niet, je hebt ook een goede bureaustoel nodig. Het is belangrijk om hier écht even de aandacht voor te nemen en goed onderzoek te doen. Je spendeert toch al snel zo'n zes uur per dag in de stoel, en dan is het van groot belang dat je lichaam goed word ondersteunt. Met een stevige bureaustoel kun je problemen zoals rug- en nekklachten voorkomen.

Boekenkast

Je kunt natuurlijk niet al je papieren kwijt in de bureaulades. Daarom is het belangrijk om minimaal één goede kast in je kantoor te hebben staan. Hierin kun je alle belangrijke papieren opbergen, zodat je administratie goed op orde kan worden gehouden. De kast waarvoor je kiest is natuurlijk persoonlijk, en afhankelijk van jouw voorkeur en wensen. Je kunt kiezen voor een traditionele boekenkast, maar stellagekasten en dossierladekasten zijn ook razend populair.