Het grauwe winterweer is zo goed als achter de rug en de lente staat voor de deur. We leven nu eenmaal in een land waar we moeten genieten van iedere zonnige dag, ons land heeft namelijk niet voor niets de bijnaam ‘Koud-Kikkerlandje’. Binnen kunnen we een hoop doen. Van films kijken tot bordspellen spelen en van koken tot werken. Door buiten te zijn gaan er weer een hoop nieuwe deuren open qua activiteiten. Verplaats je binnen activiteiten bijvoorbeeld eens naar buiten of ga langs bij Fietsenwinkel Tilburg om een fiets te halen waarmee jij op ontdekking kan.

Toerist in eigen land

Een fiets is een ‘must’ voor iedere Nederlander. Zodra de temperatuur de dubbele cijfers boven nul aantikt, stappen we massaal op de fiets om te genieten van het mooie weer en de prachtige natuur die ons land te bieden heeft. Ik ben daarin niet anders. Ik vind het heerlijk om op mijn stalen ros te stappen en de lente te ruiken. En eerlijk, een kopje koffie of glaasje wijn achteraf is altijd lekker. Sterker nog, na een stevige fietstocht heb je het zelfs verdiend!
Van binnen naar buiten
Zoals ik eerder zei is het ook een idee om de activiteiten die je normaal gesproken binnen doet, naar buiten te verplaatsen. Goed, de hele keuken wordt wat lastig maar een BBQ is een goed alternatief. Daarnaast kan je ook jouw net gekookte lekkernijen mee naar buiten nemen en zo een voorjaarspicknick te houden. Bij mij thuis organiseren we ieder jaar een paar avonden een filmavond. We leggen dat matrassen en kussens in de tuin en projecteren een film op de beamer. Onder het genot van een hapje en een drankje kijken we dan een film met vrienden of familie. Geloof me, dat is toch anders dan binnen of in de bioscoop.

Maak er maar gebruik van

We moeten het in Nederland nu eenmaal van een paar maanden in het jaar hebben waarin we met korte broeken en slippers naar buiten kunnen. Kunnen kan altijd, maar ik bedoel zonder het risico van bevriezende tenen. Volgens mij mag je op die warme dagen dan ook schaamteloos gebruik maken van de gelegenheid. Bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan het strand. Heerlijk voor een dagje relaxed een boek lezen. Of misschien wil je juist iets spannends en ga je naar een waterpretpark. De keuzes zijn eindeloos, maar ik hoop dat er wat voor je tussen zit. Op een e-bike kan je tenslotte echt alle kanten op!