In je leven heeft je huid een hoop te verduren. Zeker in een land als Nederland waar de temperaturen van hoog naar laag springen. Daarnaast zijn er maar weinig mensen die zich aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vochtinname houden en, laten we eerlijk zijn, de meeste van ons kunnen het niet laten om aan ons gezicht te pulken als we een pukkeltje zien in de spiegel. Al die factoren hebben een invloed op de gesteldheid van onze huid. Vooral in ons gezicht is iedere verandering goed te zien. In deze blog deel ik mijn tips over huidverzorging naast mijn vaste voedingssupplementen zoals CBD olie

Waterwekker

Een waterwekker? Jazeker, een waterwekker. Ik heb een wekker op mijn telefoon staan die zachtjes trilt op het moment dat er een uur om is. Zodra ik dat signaal krijg, drink ik één glaasje water. Niet te veel want te veel water is ook niet goed maar op deze manier verdeel ik mijn inname over de dag en neemt mijn lichaam het beter op. Goed, het is dan natuurlijk wel aan jou om de wekker niet enkel uit te zetten maar ook daadwerkelijk water te drinken. Stukje discipline, noemen we dat maar. Uit een onderzoek is zelfs gebleken dat 75% van de Amerikanen chronisch uitgedroogd is.

Gekleurde dagcrème

Sinds een paar maanden gebruik ik een dagcrème die ook fungeert als foundation. De crème is niet zo dicht als foundation en laat dus ook zuurstof toe tot de huid. Ik houd persoonlijk niet van een dikke foundation laag en deze crème verbergt nét die rode vlekjes die ik liever niet laat zien en voedt mijn huid tegelijkertijd. Deze crèmes zijn vaak bb of cc-crèmes. Ik raad aan om er zelf een paar uit te proberen om te kijken welke voor jou het beste werkt.

Reinig de boel

Het is uit den boze om met make-up te gaan slapen. Maar ik maak mezelf er echter ook weleens schuldig aan. Daar word ik dan meteen voor gestraft want mijn huid neemt het vuil dan heel snel op én mijn wimpers breken af. Nu duurt het twaalf weken voordat je wimpers een volledige cyclus hebben doorstaan en dat betekent dat het zeker een paar weken duurt voordat jouw afgebroken wimpers weer in volle sterkte en lengte zijn. Daarnaast is het niet reinigen van je gezicht een perfect recept voor puistjes en die vergroten poriën en dat wil je allemaal niet. Dus zorg dat je je gezicht zowel ’s ochtends en ’s avonds reinigt met speciale producten en water.