vergadering

Ik ben sinds een half jaar aangesloten bij een vereniging voor eigen ondernemers in de zorg. Wij geven elkaar tips en tricks en vinden het ook heel erg fijn om aan elkaar vragen te kunnen stellen en samen te brainstormen. Het is dan wel erg lastig dat wij verspreid zitten door heel het land. Veel clientgerichte vragen mogen wij niet via de mail bespreken. Telefonisch is eventueel wel mogelijk maar dan kan je maar met 1 persoon sparren, niet met alle 15 mede zzp’ers.

 

 

4 keer per jaar een vergadering

We hebben recent besloten dat we ernaar streven om 4 keer in het jaar een vergadering te plannen. Dit zal dan wel plaats vinden door heel het land, zodat niet iedere keer dezelfde personen heel er lang in de auto hoeven te zitten. Het is dan wel handig om altijd een vergaderlocatie af te huren, dit wordt betaald van een gezamenlijk potje wat we hier speciaal voor op gericht hebben. We zoeken altijd naar een vergaderlocatie waar een beamer en het liefste al een laptop aanwezig is. Dit zijn materialen die je liever niet mee sleept. Volgens internet zijn er gelukkig veel vergaderlocaties waar je dit soort dingen kunt afhuren wanneer je het van tevoren opgeeft.
Iedereen heeft zijn eigen taken in ons samengestelde team, ik ben van de vergaderlocatie regelen. Geen probleem, via het internet ben je eigenlijk zo klaar. Je vult gewoon je naam, datum, telefoonnummer en eventuele wensen in. Het bedrijf neemt dan vervolgens contact met mij op.

 

 

Vergadering 2

De eerste vergadering ging behoorlijk knullig, we zaten dus op het kantoor van een mede zzp’er. Het was klein, te weinig zit ruimte en niet iedereen kon de beamer zien. Vandaar dat er ook is besloten om het kleine bedrag te investeren in een goede vergaderlocatie. Nu, over een week of 2, zal de echte vergadering zijn. Nu wel met een goede ruimte waar iedereen met elkaar kan communiceren en we allemaal de beamer zouden kunnen zien. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de service van dit bedrijf, er is altijd koffie en thee aanwezig. We konden ook een lunch bijboeken maar ik besloot zelf een paar zakken bolletjes en broodbeleg mee te nemen. Aangezien iedereen dit uit eigen zak zal moeten betalen, leek het mij handig om dit soort dingen van tevoren af te spreken. Uiteraard is dit puntje al genoteerd in de planning van de vergadering. Verder hoop ik heel veel dingen te leren van de andere. Een ander perspectief kan je een hoop bijbrengen.