game pc

Ben je een echte games en wil je dat jouw pc daar op ingespeeld is, lees dan verder! Volgens mij kun je grofweg een verschil maken tussen mensen die hun computer af en toe gebruiken om wat filmpjes of foto’s te bekijken of wat andere kleine bewerkingen te doen en gamers. Voor een gamer zijn er voor zijn of haar pc een aantal andere dingen belangrijk dan de gewone huis, tuin en keuken computer gebruiker. Vandaar dat het handig kan zijn als je als gamer een echte game pc hebt.

Verschil

Een game pc moet vooral op het grafische vlak kunnen bieden wat jij wilt. Veel gamers kennen het wel. Je bent lekker een spel aan het spelen en je hoeft nog maar een paar keer op het monster te schieten en dan… moet het spel opeens gaan laden. Dit kan het gevolg zijn van een computer die eigenlijk niet in staat is een ‘zware’ game af te spelen. Voor de ‘echte’ beleving is dus belangrijk dat het beeld (dus de plaatjes) er mooi en gelikt uit ziet en niet gaat haperen terwijl je aan spelen bent. Dit kan bijvoorbeeld door een goede grafische te hebben. Verder moet de computer in staat zijn snel te kunnen rekenen zodat alles snel in mooi beeld kan worden omgezet.

Daarnaast is het vaak extra leuk om te gamen als je een groot scherm hebt waarop het spel zich afspeelt. Het probleem met een ‘gewone’ computer is dat er vaak standaard een gemiddeld scherm bij zit. Uiteraard zijn er nog meer verschillen maar mijns inziens zijn bovenstaande verschillen de belangrijksten wat dit onderwerp betreft.

Bedenk wat je wilt

Het is dus belangrijk om na te gaan in welke categorie je valt. Vind je het leuk af en toe een spelletje te spelen en vind je het niet zo erg als je computer af en toe wat langer moet nadenken? Dan kom je waarschijnlijk al een heel eind met een gewone computer. Kan je echter niet wachten weer achter je pc te kruipen om een spelletje te spelen nadat je klaar bent met school of werk? Dan is het misschien handig jezelf wat meer te verdiepen in de wereld van de game pc. Bedenk wat je eisen zijn en wat je er voor uit wilt en kunt geven.

Heb je nu een game pc en ben je er heel tevreden over? Laat vooral je reactie achter!