Ben je veel onderweg? Dan is een mooie verlichte vrachtwagen natuurlijk een must! Je vrachtwagen moet goed zichtbaar zijn op de weg aan de buitenkant, maar van binnenuit wil je ook alles kunnen zien. Dan is vrachtwagen verlichting ideaal! Zo ziet je vrachtwagen er overzichtelijk uit en is deze goed verlicht. Een goed verlichte vrachtwagen zorgt ook voor een stukje veiligheid, je kan alles overzichtelijk zien op de weg en in je wagen. Ook zijn er diverse soorten verlichting verkrijgbaar in allerlei maten, dus ook voor jouw vrachtwagen! Vrachtwagen verlichting is in diverse soorten verkrijgbaar zoals: xenon, halogeen of ledverlichting.

Wat is xenonverlichting?

Xenonverlichting is niet zo bekend als halogeenverlichting of ledverlichting, maar werkt zeker net zo goed als led of halogeen. Xenonverlichting wordt veel gebruikt in auto’s en geeft feller licht, waardoor je dus nog zichtbaarder bent op de weg. Ook kan xenonverlichting gebruikt worden als dashboardverlichting, dus binnenin de wagen. Dit kan dus ook als vrachtwagen verlichting gebruikt worden. Zo kunnen de chauffeurs hun dashboard goed zien en hun navigatie goed aflezen. Bij vrachtwagen verlichting kan je uit meerdere maten kiezen; wel zo fijn! Daarnaast is de xenonverlichting die wordt gebruikt bij een vrachtwagen voorzien van een E-keurmerk, zo weet je dat de vrachtwagen verlichting veilig is.

Wat zijn de voordelen van xenonverlichting?

Xenonverlichting verbruikt minder energie dan halogeenverlichting, hierdoor gaat xenonverlichting veel langer mee. Je hoeft dus niet zo vaak je verlichting te vervangen. Slim! Dit merk je ook meteen in je portemonnee. Doordat je met het xenonlicht helder zicht hebt in de vrachtwagen, zie je alles veel beter en voel je je een stuk veiliger tijdens het rijden. Ook de andere bestuurders weten dat je op de weg rijdt, omdat je goed zichtbaar op de weg bent. Duidelijke en fijne vrachtwagen verlichting is erg belangrijk.

Diverse vrachtwagen verlichting

Als vrachtwagenchauffeur moet je veel rijden en is het van groot belang dat je goed zichtbaar bent op de weg. Je kan dan uit diverse verlichting kiezen, deze moet natuurlijk helder genoeg zijn om goed zichtbaar te zijn op de weg, maar ook genoeg zicht te hebben binnen in de cabine. Er zijn diverse merken die vrachtwagen verlichting aanbieden en ook met variërende prijscategorieën. Zo is vrachtwagen verlichting voor iedereen beschikbaar. Het belangrijkste is om te kijken naar het E-keurmerk, zo kan je zien dat de verlichting veilig is en aan alle voorwaarden voldoet.