De laatste jaren zijn er veel mensen die kiezen voor een elektrische fiets. Er zijn veel merken bijgekomen en de technologie gaat alleen maar vooruit. Zo is het bereik van een elektrische fiets enorm en kun je er veel kilometers mee afleggen. De prijs van een elektrische fiets blijft wel omhoog schieten en je betaald nu ongeveer tweeduizend euro voor een elektrische fiets. Veel mensen zien af van een elektrische fiets, omdat ze behoorlijk duur zijn. Maar wist je dat dit helemaal niet duur is? Aan een elektrische fiets zitten namelijk diverse voordelen en dit maakt de cortina elektrische fiets ideaal voor gebruik. Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Goedkoper

Dat een elektrische fiets goedkoper is, klinkt natuurlijk raar. Een elektrische fiets is duur in aanschaf, maar niet duurder dan een auto. Toch kun je een elektrische fiets hetzelfde gebruiken als een auto en lange afstanden afleggen. Hierbij betaal je alleen elektriciteit om de accu van de fiets op te laden. Bij een auto moet je diesel of benzine betalen en dit is natuurlijk een stuk goedkoper. De prijzen van brandstof blijven stijgen en dit is een goede reden om een elektrische fiets aan te schaffen. Kies dan wel voor een elektrische fiets middenmotor en vaak is dit een stuk goedkoper. Gebruik de elektrische fiets in plaats van de auto als je bijvoorbeeld naar het werk gaat, maar ook als je boodschappen wilt doen. Je bespaart zo snel duizend euro per jaar, ideaal toch?

Makkelijk te gebruiken

Een van de grootste redenen waarom mensen kiezen voor een elektrische fiets is dat deze makkelijk te gebruiken is. Met een normale fiets heb je vaak wind tegen, maar met een elektrische fiets merk je hier bijna niets van. De elektrische fiets heeft namelijk pedal assist en dit ondersteunt je tijdens het fietsen. Het lijkt net alsof je de wind altijd in je rug hebt en dit maakt het fietsen heel makkelijk. Ook wordt de fiets aangedreven door een motor en kun je hiermee hogere snelheden bereiken. Met een elektrische fiets kun je eenvoudig een snelheid van 50 kilometer per uur bereiken. Let wel op, want deze snelheden kunnen gevaarlijk zijn als je bijvoorbeeld valt. Kies er daarom voor om een helm te gebruiken, zodat je ten allen tijde je hoofd kunt beschermen.