Afbeelding van oude man en jonge vrouw na behandeling voor ogen laseren

Je haar verliezen is niet leuk. Veel mannen overkomt het als ze ouder worden. Mij ook. Ik vond mezelf nog te jong om kalend door het leven te gaan en merkte dat ik mijn zelfvertrouwen verloor. Toen werd het tijd maatregelen te nemen. Dat heb ik gedaan door me te verdiepen in de mogelijkheden voor een haarimplantatie of -transplantatie. Deze twee ingrepen zijn bedoeld om je haardos voller te maken, op natuurlijke wijze. Haarimplantaties en -transplantaties worden uitgevoerd bij klinieken die cosmetische ingrepen uitvoeren.

Ik kwam er achter dat er in heel Nederland klinieken zijn waar je je kunt laten behandelen tegen kaalheid. Misschien zie jij net als ik je haarlijn ook steeds verder wijken of heb je last van dunner wordend haar op je achterhoofd. Beide situaties zijn niet prettig, dat ben ik met je eens. Met een haarimplantatie of -transplantatie kun je deze ontwikkeling echt een halt toeroepen. Overweeg jij een haarimplantatie of andere cosmetische ingreep? Laat je dan niet tegenhouden en verdiep je in de mogelijkheden. Met een haarimplantatie of haartransplantatie kun je je zelfvertrouwen voor langere tijd flink opvijzelen, als je kaalheid je dwarszit. Na een prettige intake heb ik me ook laten behandelen en ga tegenwoordig weer met een ouderwets volle haardos door het leven, waardoor ik me een stuk prettiger voel.

Naast behandelingen tegen kaalheid zijn er vaak ook andere ingrepen mogelijk, zoals het verwijderen van spataderen of het laten laseren van je ogen. Als je last heb van deze zaken kun je heel goed terecht bij een cosmetische kliniek. Je hoeft niet rond te blijven lopen met vervelende klachten waar je onzeker van wordt. Ik heb mij ook niet neergelegd bij mijn klachten en ben daar nog elke dag blij mee.

Intake voor haarimplantatie

Een intake regelen is zo gedaan. Ik hoefde er alleen maar een goede kliniek voor te bellen en een afspraak te maken. De behandelend arts begreep mijn klachten goed en kon dezelfde middag al een behandeling voorstellen om mijn kaalheid een halt toe te roepen. Hij vertelde dat veel mensen blijven rondlopen met hun onzekerheid en vond het een goede keuze dat ik maatregelen nam. Hij raadde me aan bij al dit soort klachten te kijken naar oplossingen. Als je bijvoorbeeld last hebt van spataderen en daar onzeker over bent, kan een arts kan jouw spataderen verwijderen als je dat wilt. 

Na mijn behandeling: hoe verder?

Ik sta tegenwoordig veel zelfverzekerder op feestjes en ook spreken voor groepen vind ik weer leuk om te doen. Ik heb weer vertrouwen in mijn uiterlijk en hoef mijn kalende hoofd niet meer te verbergen. Steeds vaker denk ik na over andere dingen die ik aan kan pakken. Zo ben ik weer gaan sporten en laat ik binnenkort mijn ogen laseren. Ogen laseren is een behandeling die door veel cosmetische klinieken wordt aangeboden. De ingreep is de laatste jaren bijzonder populair geworden. Het laseren van ogen wordt dan ook dagelijks uitgevoerd. Ik zie er naar uit niet langer een bril te hoeven dragen en nog zelfverzekerder te zijn over mijn voorkomen.