qwic fietsen

Wat is nou de mooiste fietsroute in het najaar? We zitten inmiddels in oktober. De dagen worden korter en de bladeren zijn van de bomen aan het vallen. Het Nederlandse herfstlandschap heeft veel te bieden voor enthousiaste fietsers. Naast dat de meesten dagen garant staan voor een heel mooi uitzicht, de koele temperatuur is voor veel fietsers een uitkomst.

Online fietsroutes

Fietsroutes zijn makkelijk te downloaden op internet. ANWB heeft bijvoorbeeld verschillende fietsroutes op hun website in elke provincie. Ook zijn er allerlei apps waarmee je een fietsroute kunt zoeken bij jou in de buurt. Zoek eens ‘Rondje om Borger’ in Drenthe. Dit is een schitterende route langs rustige landweggetjes rondom Borger, Drenthe. De totale route is ongeveer 41 kilometer. Drenthe zelf staat bekend om de ruwe natuur en ook de hunebedden zijn bij deze route inbegrepen. Een andere mooie fietsroute gedurende de herfst is de Strabrechtse Heide in het Brabantse Heeze-Leende. Dit gebied is voor veel mensen niet heel bekend, maar de heide is zeker voor fietsers een aanrader. Er zijn verschillende fietsroutes te doen in het gebied. Zo kun je er ook voor kiezen het Heeze Kasteel, een rijksmonument van Nederland, te gaan bekijken en stoppen te houden in de gezellige omringende dorpjes.

Geen excuus om niet te gaan fietsen

Ben je nou niet echt enthousiast van het idee om 30 kilometer te gaan trappen? Je kunt natuurlijk ook een beetje vals spelen met een e-bike! E-bikes zijn de uitkomst voor mensen die van fietsen houden maar niet altijd lange afstanden kunnen of willen fietsen. Je krijgt door de elektrische aandrijving extra ondersteuning bij het fietsen. Deze aandrijving is in verschillende standen te zetten. Door de ondersteuning heb je nooit wind tegen maar kun je zelf bepalen wanneer je wilt trappen of juist in een volgelvlucht van A naar B wilt.

QWIC fietsen

Een vooraanstaand merk is bijvoorbeeld QWIC fietsen. De elektrische fietsen van QWIC zijn meermaals verkozen tot beste koop. QWIC zet zich tevens in voor een toekomst met autovrije steden en dat kunnen wij als fietsliefhebbers alleen maar steunen. Veel van de routes die we afleggen op een dag zijn met de fiets prima te doen. Het dagelijkse verkeer kan enorm verminderd worden als we de fiets wat vaker gebruiken. Dit is gezonder, beter voor het milieu en je ziet nog wat van de mooie omgevingen die Nederland te bieden heeft. Pak dus lekker de (elektrische) fiets en ga deze komende herfstweken de natuur in.