Ben jij ook zo klaar met je winterdip? Geen zin meer in de koude vouten van je partner tegen je aan? Of heb je een hekel aan schaatsen of andere wintersport? Geen zorgen! Ook in de winter zijn er genoeg mogelijkheden om hieraan te ontvluchten. Populaire winterbestemmingen hoeven niet duur te zijn, ook in het mooie Turkije is het goed vertoeven in de winter. In deze blog heb ik een paar tips voor je vakantie naar Turkije gezet. Dus zoek die last minute tickets Turkije nu en gun jezelf een fijne winter!

Eet en geniet

Turkije heeft een aantal heerlijke delicatessen die je zeker moet proeven. Misschien ken je de theesoort ‘Turkish apple’ wel, deze is natuurlijk gebaseerd op de echte Turkse thee traditie. Dit is een zoete, zwarte thee. Ga naar een echt theehuis en laat je onbeperkt bijschenken van deze heerlijke drank. Neem hier eventueel een heerlijk stuk baklava bij of proef van het typische Turks fruit. Dit heet ook wel lokum en hoewel de naam erg gezond klinkt, zal je hier na het proeven op terug komen. Turks fruit is voornamelijk heel zoet en telt helaas niet mee voor je twee stuks fruit per dag… Toch is het zeker een aanrader om eens te proeven. Maar ook op hartig gebied is er genoeg lekkers. Haal in dat geval ergens een heerlijk vers Turks brood of eet en Börek. Dit is een rol van filodeeg, gevuld met fetakaas en spinazie!

Hamam

Je kan niet in Turkije geweest zonder tenminste één keer naar een Turks badhuis, oftewel een hamam te gaan. Dit is dé plek waar je na een lange dag rondwandelen en cultuur snuiven even kunt ontspannen. Begin met een volledige scrubbeurt die alle oude huidcellen verwijdert. Geniet daarna van de baden of een heerlijke massage. Je zal je na dit bezoek als herboren voelen!

Geld zaken

Turkije is niet duur, maar de meeste activiteiten kosten toch wat geld. Helaas kan je in Turkije (nog) niet met de euro betalen. De lokale munteenheid is hier de Turkse Lira. Deze is wat minder waard dan de euro. Het is daarom handig om bijvoorbeeld een app op je telefoon te zetten zodat je makkelijk prijzen kan omrekenen. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan als je na de vakantie je bankafschriften checkt! Kijk ook meteen even bij je bank of je bijvoorbeeld moet betalen om geld op te nemen of ergens te pinnen. Misschien is het in dat geval ook voordelig om in Nederland vast wat geld om te wisselen. Ook fijn als je aankomt op het vliegveld en vast wat hebt!