Hoewel Kroatië vroeger een stuk minder laag stond op het lijstje van landen waar veel Nederlandse vakantiegangers heen gingen, is dit land de laatste jaren een stuk populairder geworden. Wat de redenen hiervoor zijn is redelijk onbekend, maar terecht is het zeker wel! In Kroatië is het ‘s zomers ontzettend lekker weer en eten en slapen is daar hartstikke betaalbaar. Ook kent Kroatië ontzettend veel mooie bezienswaardigheden. Hoewel Kroatië natuurlijk niet klein is, is het ook weer niet ontzettend groot. Zo kun je vanuit je vakantiehuis Rovinj Kroatie of vakantiehuis Porec veel bezienswaardigheden met de auto bereiken. In dit artikel vertellen we je meer over de mooiste bezienswaardigheden in het populaire vakantieland Kroatië.

Zagreb

De hoofdstad van Kroatië is Zagreb en dit is dan ook een stad die je absoluut moet bezoeken als je in Kroatië op vakantie bent. Zagreb is gevestigd in het noorden van het land en heeft een goede afwisseling tussen parken, historische gebouwen en kleine straatjes. Het mooiste plekje van de stad vinden veel mensen het oude stadscentrum. Het oude stadscentrum kun je vinden op de heuvel en je kunt er uren verdwalen in alle leuke kleine straatjes. Het oude stadscentrum wordt verbonden aan de nieuwe stad door het plein Trg Bana Jelačića, wat ook zeker het bezoeken waard is. Een andere bezienswaardigheid die je niet kunt missen in Zagreb is de Sint-Stefanuskathedraal.

Nationaal park Plitvice

Kroatië kent naast mooie steden ook prachtige natuur. Een goed voorbeeld daarvan is het nationaal park Plitvice. Deze Plitvice meren zijn ontstaan doordat er kalksteenbassins zijn uitgesleten in het landschap. Al deze meren worden aan elkaar verbonden door rivieren en watervallen, wat deze natuur erg indrukwekkend maakt. Ook hebben de meren een bijzonder mooie groen blauwe kleur. Je kunt dit park bezoeken met verschillende vervoersmiddelen. Zo zijn er wandelroutes van twee tot acht uur, maar je kunt ook met een treintje of een boot deze natuur bewonderen.

Split

Split is een oude havenstad en staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Hoewel de Romeinse karakteristieken in deze stad, is het de laatste jaren ook een erg populaire vakantiebestemming voor jongeren. In Split kun je naast het bewonderen van de stad namelijk ook erg goed uitgaan. In de oude stad vind je het paleis van Dlocletianus, wat gebouwd is in tijden van het Romeine Rijk door koning Dlocletianus. Na de val van het Romeinse Rijk werden er woningen gebouwd in het paleis, maar tegenwoordig is het paleis een populaire bezienswaardigheid.