Het zonnetje gaat zich steeds meer achter de wolken verschuilen. Iedere dag wordt het een beetje kouder en worden de dagen korter. Dus we moeten nu nog zoveel mogelijk van de zon genieten. Niet alleen omdat de warmte heerlijk fijn is, maar ook omdat de zonnestralen een hoop voordelen bieden. Zowel op financieel als fysiek vlak. In deze blog vertel ik je meer over deze voordelen en hoe jij er het meeste uit kunt halen. Lees je mee?

Een belangrijke vitamine

Allereerst is de zon natuurlijk goed voor de aanmaak van vitamine D in het menselijk lichaam. En die vitamine D hebben we hard nodig. In de zomer zijn we veel buiten en maken we dus een hoop aan. Maar in de winter gaan we veelal naar binnen. Het is een mythe dat je alleen zonlicht vangt als het buiten lekker helder weer is. Ook als het koud is, reageren we op de zonnestralen. We voelen het misschien minder direct, maar ze zijn er weldegelijk en geven ons dus alsnog die gezonde voordelen.

Lekker in je vel

Denk bijvoorbeeld eens aan de wintersport. Misschien ga je zelf weleens of ken je vrienden die in de koude maanden met ski’s en al op pad gaan. Ondanks dat het niet warm is op dat soort locaties en het zonnetje ook niet altijd volop schijnt, komt men vaak met een gebruinde huid terug. Dat komt omdat het zonlicht meer weerkaatst wordt, je veel buiten bent en de zon simpelweg iedere dag schijnt. Naast die vitamine D doe je dus ook een mooi kleurtje op en laten we eerlijk zijn: dat staat meestal toch een stuk gezonder. Als je lang in de zon gaat, ongeacht het jaargetij, smeer je dan in!

Bomvol energie

Maar de zonnestralen zijn niet alleen goed voor ons. Ze zitten ook bomvol energie en die winnen we door middel van zonnepanelen. Steeds meer mensen laten deze panelen op of bij hun huis of bedrijf plaatsen. Het is een hele duurzame en daarmee natuurvriendelijke manier van energie opwekken. Zonnepanelen in Eindhoven vind je op de website van Zonneplan. Zo kun jij vandaag nog aan de slag en genieten van extra voordelen van de zon! Natuurlijk zijn zonnepanelen een investering die je nu moet maken, maar je zult zien dat het over een bepaalde periode veel in je portemonnee scheelt. Niet alleen een voordeel voor jou dus, maar ook voor de planeet!