Zelf kom ik ’s avonds vaak niet verder dan mijn hoofd onder de kraan houden om een deel van mijn make-up eraf te wassen. Of tenminste, een poging tot. Ben jij ook zo iemand? Als je net een paar minuutjes extra de tijd neemt, zal je zien dat je huid er een stuk gezonder uit zal zien. In dit artikel zoek ik een paar skincare routines voor je gezicht voor je uit die maar een paar minuten tijd in beslag zullen nemen.

 

Maak je gezicht goed schoon

De bedoeling is dat je niet alleen de make-up van je gezicht wast, maar dat je daarnaast nog eens de tijd neemt om eventuele restjes af te spoelen. Om je make-up eraf te halen gebruik je best een product op olie-basis om vuil, vet en make-up resten eraf te poetsen. Dit kan je met een wattenschijfje doen of met een washandje dat je daarna meteen de wasmand in doet. Dat laatste is natuurlijk een stuk beter voor het milieu dan wegwerp wattenschijfjes. Afhankelijk van de make-up producten die je gebruikt en van je huid kan je daarnaast ook make-up remover gebruiken en een reinigende melk. Dit doe je het beste in ieder geval twee keer .

 

Smeer een anti-aging product op je huid

’s Nachts wordt je huid niet blootgesteld aan de zon of luchtvervuiling, maar kan het de tijd nemen te rusten. Dit is dus het perfecte moment een anti-aging crème aan te brengen. Kijk voor geschikte producten bijvoorbeeld eens rond op de website van Zo Skin Health. Smeer het niet te dicht op je ogen, mond, neus en nek, want de huid is daar extra gevoelig. Spoel deze crème niet van je huid af, deze is juist bedoeld om lekker de hele nacht te laten zitten.

 

Voed je huid

De derde stap is om je huid te voeden met een nachtcrème. Wees ook eens lief voor je ogen, vooral als je ’s ochtends vaak wakker wordt met vermoeide ogen. Er bestaan oogcrèmes die je ’s avonds opsmeert om ’s ochtends frisser in je eerste meeting voor de dag te komen.

 

Focus op problemen die voor jou specifiek zijn

Laten we voorop stellen: niet iedere huid is hetzelfde en niet iedereen heeft dezelfde behoeftes. Heb jij bijvoorbeeld vaak last van acne? Daar bestaan bepaalde crèmetjes voor. Maar ook voor een extra droge of juist vettige huid zijn er verschillende producten. Bedenk wat jouw huid nodig heeft of laat je raadplegen.

 

Kortom, het hoeft niet veel tijd te kosten, maar je zal hopelijk snel zien dat je huid nog meer straalt dan normaal!