Linnen gordijnen kopen is een goed idee, het is een nieuwe opkomende trend en een natuurlijk product. Linnen gordijnen worden vaak gemaakt met natuurlijke structuren en tinten, dit past perfect bij bijna ieder interieur. Zo geven linnen gordijnen een extra bijzondere sfeer af aan je woning. Daarnaast zijn er nog talloze mogelijkheden in het kiezen van de afwerking voor de gordijnen. Zo kan je linnen gordijnen op maat laten maken voor een rails, lussen of juist ringen.

Linnen gordijnen kunnen niet in de wasmachine.

De linnen stof kan krimpen mits deze slecht verzorgd of onjuist gereinigd wordt. Daarom is het niet helemaal de bedoeling om deze stof zelf te reinigen, de beste optie hiervoor is om de linnen stof te laten reinigen bij een stomerij. Dit is natuurlijk wel iets minder zuinig dan het gebruiken van je eigen wasmachine, maar het resultaat is zeker goed te zien. Daarnaast is de vraag die je jezelf ook kan stellen, hoe vaak was je nou daadwerkelijk je gordijnen?

Wel is het handig om goed na te denken over de type stof van je gordijnen als je kleinere kinderen hebt. Kinderen kunnen namelijk vaak met vieze handen aan de gordijnen zitten of hun neus eraan afvegen. Daarnaast kan linnen ook nog eens verkleuren na verloop van tijd. Hoewel dit waarschijnlijk hetzelfde is bij ieder ander soort stof, is de linnen stof vaak toch net iets vatbaarder voor de verkleuring.

Zat mogelijkheden

De linnen gordijnen zijn verkrijgbaar in talloze verschillende natuurlijke kleuren, zo is er altijd een goede match te vinden die past bij je interieur. Omdat linnen gordijnen nou niet altijd een super verduisterende stof hebben kun je ze gelukkig ook nog gevoerd laten worden. Dit is vaak de perfecte uitkomst voor het gebruiken van linnen gordijnen in de slaapkamer. Wil je uitslapen? Dan is het toch wel zo fijn als er geen licht door de gordijnen heen komt.

Daarnaast is het voeren van linnen gordijnen ook nog eens erg bevorderlijk als isolatie tegen het geluid in de kamers of van buiten. Een voering heeft namelijk de eigenschap om het geluid te dempen en houd de koud tegen en de warmte binnen. In de zomermaanden is dit natuurlijk het tegenovergestelde. Zonder voering zijn de linnen gordijnen ook de juiste toevoeging voor in de woonkamer.