Helaas blijkt dit gezegde toch vaak waar: een ongeluk zit in een klein hoekje. Juist als je het niet verwacht kan er wel eens iets misgaan. En daarvoor hoef je niet eens het avontuur op te zoeken, de meeste ongelukjes gebeuren juist thuis of op kantoor. Weet jij wat jij moet doen als een dergelijk alledaags ongelukje jou overkomt? In deze blog zetten we drie alledaagse ongelukjes voor je op rij en geven je meteen tips hoe je kunt handelen mocht dit jou overkomen!

Gebarsten scherm

Stipt op nummer 1 staat toch wel het gebarsten scherm. Voor veel mensen is deze situatie vast herkenbaar: je staat, bepakt en bezakt, op het punt om weg te gaan. In je hand een koffiemok, je laptoptas, over je schouder hangt je jas, onder je arm klem je een stapel documenten die je nog moet inscannen. Ergens tussen de chaos heb je ook nog je mobiel vast, en terwijl je de deur voor iemand openhoudt hoor je een doffe klap. Dat was je mobiel… Natuurlijk geland op het scherm. Je durft het scherm niet om te draaien, want wat als hier een grote barst te zien is? Hetzelfde kan gebeuren met het scherm van je MacBook. Bereid je voor op een dergelijke situatie en zoek vast uit waar je terecht voor een reparatie. Zoek op macbook scherm vervangen en ontdek wie jou hierbij kan ondersteunen.

Koffievlek

De koffievlek, nog zo een hardnekkig alledaags ongelukje. Jij zit in je mooiste witte blouse of overhemd klaar voor een belangrijke afspraak, een collega stoot je aan en voor je het weet zit er een grote geelbruine vlek midden op je blouse. Gênant! Wat kan jij in die situatie doen? Neem altijd een net jasje mee zodat je die over je blouse heen kunt trekken. Maar als de vlek midden op je borst zit kom je daar ook niet mee weg… Wij raden je aan om altijd een schoon overhemd of blouse op je werkplek te hebben liggen. Gewoon in een tasje of in de la van je bureau. Zo ben jij ten allen tijden voorbereid op morsen en kom je alsnog piekfijn voor de dag!

Lekke band

Als laatste ongelukje bespreken we de lekke band. Ook dit is een situatie die veel mensen zullen herkennen. Je hebt haast, wilt nietsvermoedend op je fiets stappen en dan ontdek je dat je band helemaal plat is… In alle haast probeer je hem nog een keer op te pompen, maar tevergeefs. De band blijft zo plat als een dubbeltje. Onze tip: zorg dat je al een keer hebt uitgezocht hoe je snel met het ov naar de bestemmingen kan gaan waar je vaak heen gaat. En kijk ook eens om je heen voor een goede fietsenmaker. Spreek met hem of haar af, dat als jij een keer een lekke band hebt, je een fiets kan lenen als vervangend vervoer. Als je in de buurt van een station woont is een ov-fiets ook een fijne optie. Wees voorbereid en laat je niet verrassen!