Nu de temperaturen steeds meer beginnen te dalen, worden de straten ook langzaam maar zeker versierd met kerstlichtjes. De kerstbomen moeten nog neergezet worden op veel plekken, maar het kerstgevoel begint zeker al wel te komen. Het wordt dan ook hoog tijd om vast na te denken over de cadeautjes die je gaat geven, al is dat dit jaar waarschijnlijk net zo moeilijk als alle vorigen. In deze blog lees je gelukkig een aantal tips voor leuke cadeaus per familielid. 

De vader

We kunnen maar beter meteen beginnen met het moeilijkste familielid om cadeaus voor de bedenken: je vader. Althans, veel mensen zullen dit een grote uitdaging vinden. En dat is ook niet gek, want vaders zijn vaak enorm praktisch ingesteld. Als ze een nieuwe schroevendraaier nodig hebben om te klussen in de schuur, dan zal dit bovenaan hun verlanglijstje staan. Het is dan ook zeker geen gek idee om dit soort (misschien saaie) cadeaus gewoon te geven, want ze zijn hier vaak ongekend blij mee! Als je toch iets wil geven dat meer betekenisvol is, kun je hem het best iets geven dat goed past bij wat hij veel doet. Werkt hij bijvoorbeeld veel op kantoor? Geef hem dan nieuwe manchetknopen of een nieuw overhemd. Houdt hij van een bepaalde sport, zoals golfen? Geef hem dan een nieuwe golfclub of golfballen cadeau. 

De moeder

Een cadeau vinden voor moeders kan soms ook nog best lastig zijn, want moeders zijn vaak heel bescheiden en vragen nooit om specifieke cadeaus. Vaak zijn ze al blij met een dikke knuffel. Daarom is het elk jaar weer lastig om een origineel cadeau te bedenken waar ze ook echt blij mee zal zijn. Over het algemeen vallen verzorgingsproducten altijd wel in de smaak. Wil je echter iets origineler zijn? Dan kun je haar ook een mooi sieraad geven. Weet je niet zo goed wat ze mooi vindt? Dan kun je er ook een uitje van maken om samen met je moeder een sieraad of ander cadeau uit te kiezen. Dit zal ze hartstikke leuk vinden, omdat ze dan ook extra tijd met haar zoon/dochter kan besteden. 

De broer / zus

De broer of zus zal voor veel mensen misschien ietsje makkelijker zijn. Je kent je broer of zus vaak door en door en weet precies wat ze wel en niet leuk vinden. Heb je er toch een beetje moeite mee? Dan zijn er vaak een aantal cadeaus waarmee je altijd goed zit. Denk bijvoorbeeld aan alles wat met smartphones of tablet te maken heeft. Geef hem/haar bijvoorbeeld een nieuw hoesje voor zijn/haar telefoon. Met kledingstukken of schoenen kun je ook niet fout zitten, mits je zijn/haar stijl een beetje goed kent natuurlijk.