We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar vroeger waren grote maten kledingstukken meer tenten om te zien. Geen gezicht natuurlijk. Net alsof dames met een grote(re) maat niet het recht hadden om zich mooi te kleden. Alsof ze zich dienden te verstoppen en vooral niet te veel op te vallen. Zo zonde! Want dames met een grote(re) maat verdienen het net zo goed om er prachtig bij te lopen. Bodyshaming is zó naar en onnodig. Want iedereen heeft een lijf om trots op te zijn en dat hoef je niet te verhullen in van die gewaden met punten of in zwarte "tentjurken". Gelukkig is er nu schitterende grote maten mode beschikbaar. Voor iedereen met een grote maat is er mooie kleding te vinden.

Grote maten mode is ook echt mode!

De grote maten mode van nu is echte mode. Speciaal ontworpen voor dames met een grote(re) maat en niet gewoon een standaard jurkje dat iets groter is uitgepakt. Want grote maten mode gaat niet alleen om de grote maat. Het gaat ook om het gebruik van materialen en extra ondersteuning, zoals in het geval van lingerie. Veel grote maten mode is voorzien van elastieken banden in de boorden en de broekbanden. Dat zit veel fijner dan een stugge band met een knoopsluiting. Zeker wanneer je een mooie blouse over je broek draagt, zie je niets van het elastiek, maar je ervaart wel het comfort.

Een korset kan veel voor je doen

Een paar eeuwen geleden droegen veel dames dagelijks een korset om het ultieme zandloperfiguur te krijgen. Dat zo'n korset veel te strak werd aangetrokken en dat sommige vrouwen meerdere keren per dag flauw vielen hoorde er gewoon bij. Tegenwoordig kan het dragen van een korset, op verantwoorde wijze, een goed idee zijn als je een mooie jurk aan wilt waar je je niet helemaal zeker in voelt. Je kunt deze korsetten, in veel verschillende uitvoeringen gewoon online vinden.

Pas je kleding fijn thuis

Dat gedoe in zo'n pashokje, wie zit daar nu echt op te wachten? Nee, dan lekker thuis passen, voor je eigen spiegel, op je eigen tempo. Geen verkoopsters die zomaar om een hoekje komen kijken en niet het gevoel hebben dat je moet opschieten omdat er nog meer mensen staan te wachten. Ook in deze tijden van coronamaatregelen is het wel zo fijn als je de deur niet uit hoeft. Bestel je grote maten mode dus gewoon online, daar word je echt blij van!