De kaartverkoop voor de buitenfestivals is weer van start gegaan! Ik ben een echte party animal, en het liefst heb ik feestjes buiten! Daarnaast houd ik erg van livemuziek. Buiten zijn en live muziek komen natuurlijk perfect samen tijdens verschillende zomerfestivals! In deze blog ga ik wat meer vertellen over mijn favoriete festivals! Ook ga ik er dieper op in hoe je je eigenlijk voorbereid voor een festival, want dat is nog een hele klus! Je wilt natuurlijk zo min mogelijk meenemen maar zoveel mogelijk comfort hebben! Lees dus snel verder over mijn liefde voor deze buiten feestjes.

Mijn favoriete festivals

Lastig vind ik het wel om mijn favoriete festivals op te noemen! Daarom noem ik er een paar in echt verschillende categorieĆ«n! We starten met het grootste en duurste festival: Sziget festival in Budapest! Ik ben er een keer geweest, maar wat een belevenis! Het is een festival op een eiland in de Donau rivier die dwars door Budapest loopt. Je kunt er dus zwemmen en heerlijk kamperen, maar je kunt ook een hotelletje in de stad boeken als je wat meer comfort wil s’avonds! Het duurt heel lang en elke dag komen er weer andere waanzinnige artiesten van wereldformaat! Ook komt elke muziekstijl voorbij, dus voor ieder wat wils! Wat betreft de Nederlandse festivals vind ik Pinkpop toch wel erg leuk. Het is zo’n iconisch Nederlands festival! Weer heel anders maar ook ontzettend tof is het North Sea Jazz festival. Dit is wat minder typisch festivallerig, maar een echte must als je de beste jazz en fusion artiesten van de wereld wil zien in een close-up setting! Tot slot houd ik ook van een goed bevrijdingsfestival, omdat de sfeer daar altijd waanzinnig goed is.

 

Wat je allemaal bij je moet hebben op een festival

Hier houd ik het kort, want ik neem altijd een klein tasje mee dus er past niet veel in! Neem in ieder geval mee: telefoon, geld, ID, mini zonnebrand, water flacon die je aan de buitenkant van je flesje vastmaakt of aan je kleding. Als je deze dingen bij je hebt in een klein en leuk tasje dan zit je altijd goed!

Scoor een zonnebril goedkoop of zelfs meerdere festival zonnebrillen!

Een ding die niet in je tas gaat maar wel mee moet is een zonnebril! Als het erg zonnig is perfect om niet geblindeerd te worden dus je favoriete artiest goed kan zien. Als het minder zonnig is nog steeds de perfecte accessoire om je vermoeide ogen te verstoppen of vettig haar uit je gezicht te houden! Dat is helaas de realiteit van meerdaagse festivals, je wordt vies en moe! Scoor dus een goedkope zonnebril of zelfs meerdere festival zonnebrillen zodat je voor elke outfit een nieuwe hebt! Ga voor een goedkope zonnebril als je hem kwijtraakt, of simpelweg zodat je meer geld overhoudt om op het festival uit te geven!