Als je een grote tuin hebt, dan heb je waarschijnlijk continu ideetjes om de tuin nog mooier te maken. Een leuke schommelbank hier, een rozenperkje daar, noem het maar op. Een tuin is namelijk voor veel mensen echt een persoonlijk stukje natuur. Zeker met een grote tuin heb je dus allerlei mogelijkheden om jouw tuin nog beter te maken om van te genieten. Heb je wel eens nagedacht over het plaatsen van een zwembad? Het is niet heel gebruikelijk in Nederland, maar het is een stuk fijner dan je denkt! Ik snap het als je een beetje terughoudend bent, maar ik hoop dat ik jou met de volgende voordelen kan overhalen.

Gezonde activiteit

Beweging is altijd goed voor iedereen die nog mobiel is. Een half uurtje per dag gemiddeld beweging wordt wel als het minimale genoemd. Het kan erg lastig zijn om jezelf, of jouw kinderen, ertoe te motiveren om meer te gaan bewegen. Een zwembad geeft echter zo veel pret dat je op een goede dag urenlang bezig kunt zijn en zodoende een flinke dosis activiteit meekrijgt. Bovendien is zwemmen erg goed voor de gewrichten. Dus als jij jouw kinderen, of jezelf, weg wilt houden van de bank en de televisie, dan is een inbouw zwembad dus echt iets voor jou!

Heerlijk zonnen

Als het echt een warme zomerdag is, dan is er niets lekkerder dan gewoon eventjes flink in de zon gaan liggen. Het strand is wel leuk, maar het is ook wel heel erg druk op zulke dagen. In plaats daarvan wil je bijvoorbeeld in jouw eigen tuintje gaan liggen. Als je een zwembad in de tuin hebt dan kan je genieten van de verkoeling van het water en het rustgevende gevoel van dobberen door op een ligbed in het water te drijven. Een gezellige dag aan het strand is nog nooit zo dichtbij geweest!

Verhoogt de waarde van het huis

Een zwembad in de tuin is relatief zeldzaam in Nederland, maar het is desondanks gewoon gewild bij huizenkopers. Door een zwembad in de tuin aan te leggen verhoog je direct de waarde van het huis mocht je deze ooit willen verkopen. Doordat het niet zo vaak voorkomt is de vraag relatief groter dan het aanbod ten opzichte van huizen zonder zwembad. Zo kan je een groot gedeelte van de kosten, of zelfs alle kosten, weer vergoed zien wanneer je het huis wilt gaan verkopen. Het is waarschijnlijk sowieso wel goedkoper dan je denkt om een zwembad aan te schaffen, kijk bijvoorbeeld maar op Stassar!