Wanneer je voor je bedrijf naar het buitenland moet gaan dan moet je ontzettend veel zaken regelen. Zo is het belangrijk dat je voordat je vertrekt alvast tickets en een hotelkamer hebt geboekt. Daarnaast is het ook zeer aan te raden om ruim van te voren te controleren of je paspoort nog geldig is en of er vaccinaties worden aangeraden. Als je binnen de Europese Unie blijft of naar Noord-Amerika gaat, dan heb je geen vaccinaties nodig om jezelf te beschermen, maar hoe zit het als je naar Azië op zakenreis gaat? Je vind daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Welke virussen komen er voor?

Voordat je een vaccinatie afspraak gaat inplannen, is het belangrijk om te weten welke virussen in het land waar je naartoe gaat voorkomen. Dit is natuurlijk per land verschillend, ook als de landen in hetzelfde continent liggen. Welke virussen er voorkomen in het land waar je naartoe op vakantie gaat, kan je het beste achterhalen door de website van het RIVM te bezoeken. Daar vind je precies welke vaccinaties er nodig zijn om jezelf volledig te beschermen. Ook lees je daar meer informatie over hoe je een mogelijke besmetting en verspreiding kan voorkomen. 

 

Afspraak maken voor een vaccinatie 

Als de website van het RIVM heeft aangegeven dat er bepaalde virussen voorkomen in het land waar je naartoe gaat en het aangeraden is om je daarvoor te laten vaccineren, dan is het ook verstandig om dat te doen. Je kan je tegen vrijwel elke virus vaccineren, waaronder hepatitis A en Gele koorts. Ook kan je een meningokokken vaccinatie krijgen als je die niet eerder hebt gehad. Door jezelf te laten vaccineren bescherm je niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen.

 

Wordt een vaccinatie vergoed? 

Veel mensen vragen zich af of een vaccinatie vergoed wordt door de verzekeringsmaatschappij. Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij en ook hangt het af van waar je je hebt laten vaccineren. Als je dit laat doen door een overheidsinstelling, dan wordt de vaccinatie in veel gevallen vergoed. Als je hebt gekozen voor een commerciële partij, dan is de kans groot dat je de kosten van de vaccinatie zelf moet vergoeden. Het is enorm belangrijk om je nooit te laten beïnvloeden door de prijs van een vaccinatie aangezien het om je eigen veiligheid en de veiligheid van de mensen om je heen gaat.