Afgelopen jaar heb ik samen met een aantal vriendinnen een afscheidsfeestje georganiseerd voor een vriendinnetje die naar het buitenland, namelijk Curaçao ging verhuizen. Dit was voor lange tijd haar laatste feestje met ons dus we hebben ons best gedaan om het een knalfeest te maken, dit is gelukkig aardig gelukt. In deze blog vertel ik je meer over hoe we dit hebben aangepakt.

Uitnodigingen

Als eerste zijn we begonnen met het maken van een lijst met genodigden. Begin hier op tijd mee zodat je redelijk vroeg van tevoren de uitnodiging kan sturen (of in ons geval een facebook evenement). Op deze manier heb je de meeste kans dat iedereen ook aanwezig kan zijn, wel zo gezellig.

Locatie

Het kiezen van een locatie hoort ook bij de voorbereidingen. Wij hebben ervoor gekozen om een grote zaal te huren, maar natuurlijk kunnen feestjes prima thuis worden gehouden. Bij het huren van de zaal konden we ervoor kiezen of we hem ‘gemeubileerd’ wilden huren of leeg. Zelf hadden we ook nog wel staan tafels en dergelijke staan dus om kosten te besparen hebben we ervoor gekozen dit zelf te regelen. Op de dag zelf, in de ochtend, zijn we naar de zaal gekomen om deze te versieren. Zo hadden we een hoekje ingericht als photobooth waar polaroid foto’s werden gemaakt. We hadden een mapje klaar liggen waar we aan het eind van de avond de foto’s in hebben gedaan als cadeau voor onze vriendin, zo had ze ons toch nog een beetje bij zich.  Ook was er een speciale plek voor spelletjes; hier kon je beerpong of een kaartspel spelen en zelfs twister was aanwezig. Ik kan je vertellen, de combinatie van alcohol en twister is een gouden combinatie op feestjes.

Consumpties

Buiten genodigden, locatie, versieringen en activiteiten zijn consumpties natuurlijk ook belangrijk. Misschien zelfs wel belangrijker. Qua eten en snacks hebben wij aan mensen waarvan we wisten dat ze het leuk vonden gevraagd iets mee te nemen. Op deze manier heb je veel verschillende en vaak unieke gerechten en snacks. Handig is om wel even van te voren te inventariseren wie wat maakt en/of meeneemt. Want ja, een gevuld eitje is lekker maar om daar 20 schalen van te hebben is ook weer overdreven. Uiteindelijk hadden we 1 schaal met gevulde eitjes en de rest varieerde van Surinaamse pasteitjes tot cinnamon buns, voor ieder wat wils.

Qua drinken wilde we iets anders dan alleen bier en wijn. We kwamen op het idee om cocktails te gaan serveren, om alvast het vakantiegevoel na te bootsen. Om een tafel te laten fungeren als cocktailbar vonden we een beetje armzalig dus toen kwamen we op een ander idee, een cocktailbar huren. Dit was toch wel het pronkstuk van de avond, de hele avond hebben hier rijen gestaan. Ze boden de optie om zelf het cocktail menu samen te stellen dus we hebben er natuurlijk voor gekozen om drankjes met een tropische vibes te kiezen. Een barista inhuren was zelfs niet nodig, die zat namelijk all-inclusive erbij. Zo heeft iedereen op het feest de hele avond kunnen genieten.

Al met al was het inderdaad een knalfeest met gezellige mensen, leuke activiteiten en lekkere drankjes. Ik hoop dat jij met deze tips net zo’n gezellig feest kan geven!