Als je een webshop hebt, dan zul je je goed moeten bedenken hoe je jouw producten bij je klanten gaat krijgen. Je wilt immers dat je klanten waar voor hun geld krijgen en dan mogen jouw producten nooit beschadigd aankomen. De verpakking van je producten is dus van essentieel belang voor het succes van jouw webshop. Zeker wanneer je posters of afgedrukte foto's verkoopt of andere grote papieren oppervlakken. Je wilt deze niet opvouwen en in een brievenbuspakketje versturen. Het kan dan slim zijn om je te beraden op de diverse soorten kartonnen kokers die er zijn. Je kunt in een kartonnen koker heel goed een, met zorg, opgerolde poster versturen. Deze zal niet kreukelen en kan bij jouw klant zo worden uitgerold.

Ronde kartonnen kokers zijn het meest bekend

Deze kartonnen kokers worden gebruikt voor het vervoeren van grote papieren.Op beide kanten is een plug te bevestigen. Deze zorgt ervoor dat de papieren daadwerkelijk in de koker blijven tot zij de plaats van bestemming hebben bereikt. Deze kokers zijn verkrijgbaar in verschillende diameters, maar ook in verschillende lengtematen. Zo vind je altijd een koker die jouw product veilig kan vervoeren. Kartonnen kokers kunnen met alle pakketdiensten mee en zo altijd jouw klanten bereiken. Je plakt de pluggen goed vast en zorgt dat het etiket er goed op zit. 

Een vierkante koker kan ook een goede oplossing zijn

Vierkante kartonnen kokers hebben alle voordelen van ronde kartonnen kokers en dan nog wat extra: je kunt deze vierkante kokers een stuk gemakkelijker opslaan. Door een grote hoeveelheid kokers tegelijk in te kopen ben je, per saldo, goedkoper uit. Maar dan zit je dus met een stapel kokers waar je U tegen zegt. Door te kiezen voor vierkante kokers, kun je deze gemakkelijk stapelen en dus hou je ruimte over voor je producten. Ook deze vierkante kokers zijn voorzien van pluggen.

Nog wat voordelen van vierkante kokers

De vierkante kartonnen kokers zijn nog beter bestand tegen schokken en zullen dus minder snel beschadigen bij vervoer. Daarbij zijn deze vierkante kokers ook nog eens heel handig in het distributiecentrum. Ze zullen niet van de lopende band rollen. Vierkante kokers zijn alleen verkrijgbaar in bruin karton. Dit in tegenstelling tot de ronde kokers die in zowel wit als bruin verkrijgbaar zijn.

Het blijft belangrijk om goed te bekijken wat er nodig is om jouw product veilig bij je klant te krijgen. De keuze voor de juiste koker is daar een belangrijk onderdeel van.