stedentrip Reykjavik

Er zijn ontzettend veel landen in de wereld waar je heerlijk kunt vertoeven tijdens de vakantie. Zo zijn er de altijd favorieten onder de Nederlanders. Denk hierbij aan Griekenland, Frankrijk, Spanje en Italië. Uiteraard is de wereld zoveel groter. Kan je om budgettechnische redenen niet buiten Europa reizen? Ook dan is er nog ontzettend veel te ontdekken. Er zijn genoeg verborgen pareltjes waar je heen kunt, zonder dat je er uren voor hoeft te vliegen. Zo ben ik zelf laatst naar IJsland geweest. Dat is pas een land van de zaligheden! Ik had bij Bebsy een lekker lange stedentrip Reykjavik geboekt en ik heb mijn ogen uitgekeken. Daarom vertel ik vandaag in deze blog waarom ik IJsland echt een land van de zaligheden vind!

De adembenemende natuur

Bij de naam zou je een kil, koud landschap verwachten – en deels is dat ook waar. Er zijn gebieden waar IJsland er wat somber uitziet, maar daar moet je echt actief naar op zoek gaan. Het land is namelijk zo ontzettend groen en mooi! Waar je ook bent, je staat versteld van de adembenemende natuur die het land rijk is. Alleen daarom al zou je IJsland kunnen beschouwen als een land van de zaligheden. Een tip: huur een auto om zelf de Golden Circle route te doen als je in IJsland verblijft. Dan kom je op een hele andere manier in aanraking met al het wonderschoon dat dit land jou als toerist te bieden heeft.

Echt even tot rust komen

Is jouw baan altijd erg stressvol of ben je om wat voor reden dan ook echt toe aan ontspanning? Dan kan ik je ook zeker een stedentrip Reykjavik aanraden. Je vindt namelijk in IJsland de bekende, iconische Blue Lagoon. Felblauw water, heerlijke temperaturen compleet met een master vol goede mineralen en silicaten: dat staat je te wachten tijdens een bezoekje aan deze bekendste hotspring van IJsland. Ik moest tijdens mijn dip in het heerlijk water wel even wennen. Bijna iedereen neemt namelijk het gratis moddermasker. Daardoor zie je een hoop vreemde gezichten. Toen ik me daar overheen had gezet, was het echt geweldig. Ik snap wel waarom mensen zeggen dat het water van de Blue Lagoon een helende werking hebben. 

Echt een land vol zaligheden

Ik heb je nu een paar voorbeelden gegeven van de zaligheden die IJsland rijk is. Dan ben ik nog niet eens begonnen over de Noorderlichten en de unieke geschiedenis van het land. Je krijgt het misschien wel door: IJsland heeft genoeg indrukwekkende elementen die het voor mij echt een land van de zaligheden maakt. Zo was mijn vakantie IJsland echt geweldig. Ik zal hier nog jaren verhalen over vertellen. 

Heb jij ook zo’n unieke ervaring gehad tijdens vakantie? Is er een land dat nog niet zo populair is, dat volgens jou wel echt een land van de zaligheden is? Laat het mij weten! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, prachtige plekken om te bezoeken.