De kerst is om de hoek en dat zorgt voor veel cadeaustress. Het vinden van de juiste geschenken voor je familie en vrienden is soms erg lastig. Wat haal je deze keer voor je ouders dat niet afgezaagd is? Of wat ga je dit jaar voor je vrienden kopen? Weer een bierpakket? 

Vele beslissingen moeten gemaakt worden in een korte tijd en dat kan voor stress zorgen. Zeker wanneer je een beetje aan de late kant bent. Daarom schrijf ik in deze blog over last minute cadeaus. Hierbij geef ik een aantal tips die je in acht kunt nemen om voor het geven van geschenken.

Online cadeaus bestellen

Het meest tijdrovende van cadeaus kopen is het vinden van de juiste geschenken. Wanneer je de stad in gaat om te winkelen merk je al gauw dat het veel tijd kost. Je gaat winkel in en uit om dat juiste cadeautje te vinden. Daarnaast raak je ook snel vermoeid en hongerig. Dan moet je tijd nemen om te rusten en wat te eten. 

Daarom raad ik aan, zeker wanneer je wat aan de late kant bent, om online cadeaus te bestellen. Hierbij kun je rustig op je gemak websites bekijken. Er zijn vele webshops beschikbaar die verschillende artikelen verkopen. Zo kan je misschien wel bij 1 of 2 online winkels alle cadeaus tegelijk kopen. 

Wel moet ik hierbij zeggen dat je zal moeten wachten op de verzending. Toch gaat dit deze dagen al een stuk sneller dan voorheen. Meestal kun je de pakketjes al binnen 24 uur verwachten. 

Mocht je niet de mogelijkheid hebben om de familie of vrienden persoonlijk de cadeaus te overhandigen in verband met het coronavirus, dan kun je de cadeaus ook direct laten afleveren door de webshops. Wel leuk om hier even een video call bij in te plannen om hun gezicht te zien wanneer ze je cadeaus openmaken.

Verpakken van de cadeaus

Ook het verpakken van de cadeaus kan tijdrovend zijn. Zeker wanneer je een grote familie of vriendengroep hebt moet je vele cadeaus inpakken. Daarom raad ik aan een ander soort verpakkingsmateriaal te kopen. Denk hierbij aan leuke draagtasjes om de cadeaus in te doen. Dan hoef je deze helemaal niet met inpakpapier in te wikkelen en dicht te tapen. Dat is nog eens snel gedaan! 

Als je het leuk vind om iets te bakken voor je ouders kun je hier ook specifieke doosjes voor bestellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze mooie cupcake doosjes, hiermee laat je jouw gebakjes stralen.

Wat voor cadeaus je ook last minute wilt geven, ik hoop dat het met mijn tips een stukje makkelijker is gemaakt. Een fijne kerst gewenst!