Het is ontzettend naar als je slachtoffer wordt van een inbraak, of dit nu een inbraak in je winkel of bedrijfspand is, of een inbraak in je eigen huis, het zal zeer negatieve persoonlijke gevolgen hebben. Na een inbraak hebben veel mensen niet alleen last van de financiële gevolgen door schade en gestolen spullen, maar ook psychologische lasten door een verminderd gevoel van veiligheid. Het is natuurlijk erg zorgwekkend als iemand in je persoonlijke ruimte is geweest zonder dat je ervan wist. Zeker wanneer er een inbraak is geweest wanneer je slaapt is dat erg verontrustend. Om ervoor te zorgen dat de kans dat je ooit slachtoffer bent van een inbraak minimaal is, bespreken we in dit artikel de beste tips om je woning beter te beveiligen.

Dagelijkse check

Inbrekers zoeken altijd naar een gemakkelijke manier om binnen te komen. Ze letten op deuren die niet goed dicht zijn gedaan, of ramen die in de nacht openstaan. Je kunt de kans op een inbraak al drastisch verkleinen door goede gewoonten aan te leren en een dagelijkse check te doen. Denk bijvoorbeeld je deur op slot doen, ook als je gewoon thuis bent. En in de avond, voordat je naar bed gaat kun je altijd even langs de deuren en ramen lopen om te checken dat alles gesloten is. De laatste goede tip is om nooit waardevolle spullen dichtbij de voordeur te laten liggen. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon en portemonnee op het kastje naast de voordeur. Als de voordeur open is kan een inbreker zomaar om het hoekje die spullen meepakken.

Beveiliging

Als je de veiligheid van je woning nog een tandje wilt opschroeven dan is het een goed idee om te investeren in een beveiligingssysteem. Natuurlijk is de volgende vraag wat voor beveiligingssysteem je kiest. Camera beveiliging is altijd een goede optie en heeft ook een ontmoedigend effect op potentiële inbrekers. Maar het kan ook zijn dat een inbreker met een muts op het alsnog probeert. Daarom is een andere optie om voor een alarmsysteem te gaan. Je kunt een luid alarmsysteem nemen of een alarm dat stil is maar de politie wordt ingeschakeld. De laatste optie die willen bespreken is een mistmachine. Dit alarmsysteem is redelijk onbekend maar zeer effectief. Met een mistmachine wordt in één klap de gehele kamer in een dichte mist gehuld waardoor de inbreker niks meer ziet. De mist is onschadelijk voor mens, dier en je spullen.