Voor velen dames klinkt het woord beauty rituelen als muziek in de oren. Elke ochtend en avond uren voor de spiegel staan om even lekker te kunnen genieten van het verzorgen van je huid of haar. Maar dit geldt ook weer niet voor iedereen zo. Het verschilt per persoon hoeveel aandacht je besteed aan je uiterlijk. Voor de een zal dit 10 minuten zijn en voor de ander misschien wel anderhalf uur. En zo geldt ook voor iedereen persoon weer anders dat je je eigen stapjes hebt, dus je eigen beauty ritueel. De één gebruikt pure shea butter om zijn droge huid te versoepelen en de ander doet dit liever met een dure bodylotion. En tegen rimpels onder ogen gebruikt de één arganolie en de ander weer een dure oog crème van een schoonheidssalon. Zo zie je maar dat iedereen zijn eigen producten en stapjes heeft.

Avond ritueel

Jaarlijks worden er bepaalde onderzoeken gedaan naar het dragen van make-up. Van de vrouwen tot 30 jaar draagt 98 procent van de ondervraagde vrouwen make-up. Dit percentage neemt af met de leeftijd. Boven de 60 jaar draagt nog 61 procent van de vrouwen make-up. En het is dan ook heel belangrijk om dit aan het eind van de dag er goed af te halen! Bepaalde merken werken met een dubbele reiniging. Eerst een reiniging op basis van olie die het grootste deel van de make-up en vetten en vuil van de huid verwijdert. En daarna nog een cleanser die de restjes weg haalt en de huid ook daadwerkelijk goed reinigt. Na dat de huid goed is gereinigd kan je er nog voor kiezen om een scrub of masker te gebruiken. Vaak gebeurt dit ’s avonds zodat de huid ’s nachts goed kan herstellen. Vergeet daarom ook niet om na dit ritueel je huid goed te verzorgen! Denk hierbij aan een serum, moisturizer en oog crème.

Ochtend ritueel

Als je ’s ochtends wakker wordt lijkt het alsof je huid nog helemaal schoon is van de avond ervoor. Maar ook ’s nachts komt er veel vuil op je gezicht, door je kussen, door je haar of door het zweten in je slaap. Dus daarom is het ook in de ochtend erg belangrijk om je dubbele reiniging uit te voeren! En ook overdag heeft je huid voeding en bescherming nodig. Breng daarom een goede moisturizer aan met daarover een SPF. Ook al schijnt de zon niet heel fel, een goede zonnefactor is ook nodig als er bewolking is. de UV stralen gaan namelijk gewoon door de wolken heen en dit kan je huid beschadigen.